Herøy-rederiet kunngjør en «omfattende finansiell restrukturering», het det i en børsmelding fra selskapet tidlig mandag kveld.

Etter at selskapet har redegjort for forslagene blir det poengtert at hovedaksjonær (Åge Remøy journ. anm.) overveier å «reorganisere sitt eierskap i Rem Offshore», uten at det blir gått nærmere i detaljer.

Trenger flertall

Rem Offshore har i likhet med de fleste andre offshore-rederier vært i forhandlinger med banker og kreditorer for å få på plass en mer langvarig økonomisk løsning. Reder Åge Remøy gikk tidligere i år helt ut av fiskeri da han solgte tråleren «Hopen», og omtalte salgssummen som en «krigskasse» som skulle sikre rederiet.

Tidlig mandag kveld sendte selskapet ut børsmeldingen som beskriver avtalen som har støtte hos selskapets banker og flere store obligasjonseiere.

Rederiet med hovedkvarter i Fosnavåg vil blant annet hente inn friske penger via en rettet emisjon på 150 millioner, konvertere obligasjonsgjeld til aksjer og kansellere nybygg hos Vard.

– Berget fram til 2019

Rem Offshore som nå har Arild Myrvold som administrerende direktør, mener at de med denne løsningen vil ha sikret seg en «robust finansiell løsning» ut 2019. Selskapet beskriver at den samlede effekten vil bedre rederiets likviditet i denne perioden med 3,6 milliarder kroner, og redusere rentebærende gjeld med rundt 900 millioner.

Forslaget innebærer at Rem får lettelser i bankforpliktelsene sine som vil forbedre finansene med 1,3 milliard kroner. Samtidig forlenges løpetiden på lånene med tre og et halv år.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Rem vil videre gjøre om obligasjonsgjeld til aksjer i selskapet.

«Vesentlig utvanning»

I børsmeldingen erkjenner selskapet at restruktureringen vil innebære «en vesentlig utvanning av aksjeeiere som ikke deltar i den Nye Egenkapitalen».

Styret argumenterer imidlertid med rederiets pressa økonomiske situasjon, dårlig marked og behov for fleksibilitet, gjør at likebehandlingsprinsippet må vike.

Fartøyet Rem avbestiller hos Vard, skal bli kompensert med en aksjepost tilsvarende fire prosent etter restruktureringen.

Les hele avtalen her (ekstern lenke)