– Jeg har registrert hva Kristian Siem mener, men vi er opptatt av egne ting, sier Remøy til Sunnmørsposten.

Han tenker på innlegget til Kristian Siem i tirsdagens avis, der Siem gjorde sine tanker om den framtidige offshorenæringa. Utover det føler Åge Remøy ingen trang til å kommentere utspillet.

Lokalt eierskap

– Vi er opptatt av det lokale eierskapet, understreker Remøy.

Skipsrederen og finansmannen Kristian Siem disponerer sammen med et amerikansk investeringsfond 250 millioner dollar, eller mer enn 2,1 milliarder kroner som blant annet skal brukes til å kjøpe opp norske offshorerederier på billigsalg.

Stort fond

– Fondet kan bidra med nødvendig kapital til konstruktive løsninger som ellers ikke lar seg gjennomføre. Vår modell er at drifta forblir der den er i dag, mens finans- og markedsføring samles i et felles selskap. Det gir stordriftsfordeler, skrev Siem i innlegget i Sunnmørsposten.

Les innlegget: «Arbeidsplasser på Sunnmøre og fremtiden i offshore»

Kommentar: Sjøslag om rederiene (krever innlogging)

Analyse: Aker på fiskefangst blant sunnmørsredere (krever innlogging)

Siem taus

Sunnmørsposten har gjort flere henvendelser til Kristian Siem for å få ham til å utdype det han har sagt i innlegget. Foreløpig er han ikke beredt til å kommentere saken videre, men vil komme tilbake til dette senere.

Åge Remøy hadde klar tale da Kjell Inge Røkkes Aker blokkerte for en etter Rems mening god løsning for restrukturering av selskapet. Røkke vil tvinge Rem med i Solstad Offshore, der han er blitt storaksjonær.

– Det var et bakholdsangrep, sa Remøy etter Aker-utspillet.

Det er en utbredt mening blant offshoreselskapene at de ønsker å rydde opp i egen økonomi før man eventuelt slår seg sammen med andre. Dermed vil man stå sterkere i framtida. Så langt har dette også vært strategien til bankene.

Remøy: -Det var eit bakhaldsangrep (krever innlogging)

Meglersjef om Rem-blokkeringen: – «Game changer»

Mener Solstad-Rem er god match (krever innlogging)

Aker hadde blinka ut Rem Offshore