Farstad Shipping offentliggjorde mandag kveld tallene for 2. kvartal. Ikke overraskende er det snakk om store underskudd på drifta for Ålesund-rederiet som sliter tungt.

Fortsatt forhandlinger

Nedskrivninger på 862 millioner kroner forklarer de store minustallene, ifølge børsmeldingen. Farstad utsatte nylig offenltiggjøringen av resultatet på grunn av pågående forhandlinger med kreditorer, banker og andre.

Kvartalsrapporten gir ikke noe svar på utfallet av dette arbeidet for det gjeldstyngede rederiet.

Også på slutten av fjoråret tok rederiet store nedskrivninger på rundt en millard.

Minus

Driftsresultatet for kvartalet endte på 849 millioner i minus fra en omsetning på 735 millioner kroner. Resultatet etter skatt ble på 961 millioner, ifølge børsmeldingen

Resultatet etter første halvår viser dermed et negativt driftsresultat på 801 millioner kroner fra en omsetning på 1562 millioner. Resultatet etter skatt for halvåret er på 867 millioner.

Dystre utsikter

I sin beskrivelse av markedssituasjonen i rapporten gir ledelsen i selskapet få utsikter til bedring i markedet:

Nytt selskap

I helga ble det kjent at Farstad også har etablert et nytt selskap New Morning. Det ble registrert i Brønnøysund torsdag og har samme styre som børsnoterte Farstad.

Farstads konsernsjef Karl-Johan Bakken er daglig leder og ifølge Finansavisen er styret nøyaktig det det samme som det børsnoterte offshore service-skipsrederiet.