Ulsteinvik-baserte Island Offshore og oljeselskapet Centrica er tildelt innovasjonsprisen «ONS Innovation Award» under oljemessa i Stavanger.

Prisen ble delt ut klokka 12 og tildeles for utviklingen av en spesiell type kveilerørsteknologi. Det var plukket ut fem finalister på bakgrunn av 58 kandidater til prisen.

– Dette er en viktig pris som betyr mye for oss, og den gir oss verdifull oppmerksomhet om teknologien vår, sier Per Buset i Island Offshore til smp.no.

(saken fortsetter under)

Halverte kostnadene

Teknologien vekket stor interesse etter at Island Offshore boret et pilothull med denne teknologien for Centrica på norsk sokkel i fjor. Operasjonen ble gjort via konstruksjonsskipet Island Constructor og Centrica mener de halverte utgiftene sine med denne metoden.

Metoden er på sikt ment å være et enklere og rimeligere alternativ til arbeid som i dag krever bruk av rigg. Med såkalt «åpen sjø»-kveilerørsboring blir det ikke brukt stigerør, men kveilerøret blir holdt i spenn mellom en installasjon for innmating om bord - og på havbunnen.

Følg næringslivet på Nordvestlandet på NV24

Neste steg

Island Offshore har også holdt innlegg under messa om nyvinningen som er mer fleksibel enn den tradisjonelle metoden med stigerør. Også sikkerheten skal være bedre ivaretatt og miljøutslippene bli mindre med metoden.