Rolls-Royce Marine nær milliard i minus

Omsetningen synker og underskuddet stiger.

Underskuddet i Rolls-Royce Marine vokste til nær en milliard kroner i 2015. Samtidig som resultatet forverrer seg kraftig, sank inntektene med nesten 700 millioner kroner, melder næringslivsavisa Nett.no.

Resultat før skatt endte på minus 956 millioner kroner fra en omsetning på 7,7 milliarder.

I 2014 fikk Rolls-Royce-konsernets norske datterselskap et resultat før skatt på 314 millioner kroner av en omsetning på om lag 8,4 milliarder. Driftsresultatet i 2015 ble minus 886 millioner kroner - mot minus 323 millioner i 2014.

Store underskott i rekneskapen for 2014:

Framleis blodraudt for Rolls-Royce Marine

Årsrekneskapen for 2014 viser at Rolls-Royce Marine framleis går med store underskott.

Bygges ved Kleven:

Hurtigruten bygger nye hybridskip

– Første eksepedisjonsskipene i verden med ekte hybridfremdrift, ifølge Hurtigruten.

Rolls-Royce Marine er blant de største arbeidsgiverne på Nordvestlandet, men opplever tøffe tider - i likhet med gigantkonsernets andre selskap i Norge, Bergen Engines.

– 2015 har vært et vanskelig år for de to norske selskapene, med langvarig sviktende ordreinngang. Begge selskap er eksponert for nedgangen i offshoremarkedet som følge av synkende oljepriser og prispress i markedet globalt. En rekke tiltak pågår for å redusere kostnader, samtidig som selskapene søker å utvikle nærliggende markeder, som fiskeri, cruise, ferger og spesialfartøy, skriver kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i en kommentar til resultatene.

100 færre ansatte

Rolls-Royce Marine fikk om lag hundre færre ansatte i løpet av fjoråret. I 2014 ble det opplyst at de var 2126 ansatte, mens de i følge årsrapporten for 2015 var nede i 2028 ansatte i gjennomsnitt.

Selskapet har hovedkontor i Ålesund og på Nordvestlandet driver de produksjon i Ulstein, Hareid og Haram.

Følg næringslivet på Nordvestlandet på NV24

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Godkjenner byggeplaner:

Får bygge her, men...

Plot Arkitekter AS får bygge ny boligblokk ved Utstillingsplassen, men der er en del vilkår som må oppfylles først.

Kirkens Bymisjon vil starte dagtilbud for rusavhengige

– Det er ei skam at en by med nærmere 50.000 mennesker ikke har et dagtilbud for rusmisbrukere, svarer Svein Rune Johannessen, leder av helse- og velferdsutvalget i Ålesund.

Krisen i AaFK:

AaFK svarer på kritikken

– Er handlekraft det samme som å sparke treneren?

Daglig leder Geir S. Vik i AaFK stiller spørsmålet som reaksjon på sportsleder Helge Skuseths kommentar om situasjonen som Aalesunds FK har kommet i etter elleve kamper uten seier.

Kan det skje igjen?

Dette er overlevelsesgaven som reddet AaFK fra nedrykk i fjor

Høsten 2016 sikret AaFK seg 22 av 24 poeng på åtte strake kamper etter Arild Traa sin overlevelsesgave ”Kampen for å overleve” til fotballklubben i sitt hjerte, Aalesunds Fotballklubb.