Torsdag kom de ferske kvartalstallene fra Sparebanken Møre, som viser at banken ligger an til å få sitt nest beste resultat noensinne.

Banken hadde per utgangen av 3. kvartal et resultat etter skatt på 458 millioner kroner, ifølge børsmeldingen tidlig torsdag. Det er en solid økning fra samme periode i fjor.

Med tilsvarende resultat resten av året, ligger 2016 an til å komme opp på besterekordnoteringen på 623 millioner kroner i 2014. I fjor hadde banken et resultat etter skatt på 503 millioner.

Mindre utlån til næring

Utlån til personkunder øker med 6,2 prosent, mens utlånene til næringslivet går betydelig ned med 9,8 prosent. Banken har 70 prosent av utlånene sine til privatmarkedet, og er lite eksponert mot offshore.

– Vi får stadig nye kunder i personkundemarkedet, noe som reflekterer bankens sterke posisjon i vårt nedslagsfelt. Utlånsveksten for næringsliv er redusert, blant annet som en konsekvens av avtakende økonomisk vekst, ulike konkurransevilkår for norske og utenlandske banker og bankens ambisjon om å øke kjernekapitaldekningen, sier banksjef Olav Arne Fiskerstrand i meldingen.

Forvalter nær 62 mrd.

For kvartalet ble resultat etter skatt på 152 millioner kroner i 3. kvartal 2016, mot 114 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Samtidig øker banken kjernekapitalen til 14,9 prosent. Avkastningen på egenkapitalen øker til 12,1 prosent for banken som nå har en forvaltningskapital på 61,8 milliarder.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no