Marina Solutions har sikret seg storkontrakt på arbeid med skjerming av havnebassenget i Harstad.

–Kontrakten på 33 millioner kroner med Harstad Havn er viktig for selskapet. Den sikrer en god ordrereserve for året 2017, og legger til rette for en jevn drift utover våren og sommeren, sier salgsansvarlig Otto Aam i en pressemelding.

Bølgedemper og boder

En 250 meter lang flytemolo, som veier 3700 tonn, skal forankres i havnebassenget i Harstad. Selve flytemoloen får 60 båtplasser og har bølgedempende egenskaper.

Innvendig innredes moloen med boder og mindre lager, der fiskeutstyr og flytevester kan oppbevares. Den har integrert ventilasjon, komplett elektropakke og infrastruktur som en normal bygning.

–Den er mer som et Kinderegg, sier Aam.

Stor vekst på seks år

Ifølge selskapet føyer kontrakten seg inn i rekken av flere liknende store kontrakter Marina Solutions har fått siste årene.

I løpet av seks år har selskapet vokst fra fem til vel 83 millioner i omsetning. Ifølge pressemeldingen er selskapet nå blitt Norges ledende totalleverandør av marinanlegg, bølgedempere og andre større flytekaier.

Passerer 100 millioner

Selskapet har i dag 15 ansatte, og det er bygget opp en egen sjøentreprise med to kranbåter som opererer langs kysten av Norge.

Marina Solutions har en strategi om å fortsette veksten, og ser for seg å passere 100 millioner i omsetning i 2017.

Selskapet vil det kommende året i større grad også tilby sine kunder ettersyn, vedlikehold og undervannsinspeksjoner for å avdekke eventuelle nødvendige utbedringer.

Moloen skal innredes med boder og mindre lager av denne typen. Foto: Pressefoto