Beregninger Sunnmørsposten er blitt presentert viser at Farstad familien blir sittende igjen med et svært lite eierskap i de tradisjonsrike rederiet selv om de innfrir tegningsrettene på 105,3 millioner nye aksjer til 1,43 kroner. Det nøyaktige prosenttallet er usikkert. Noen sier under fem prosent.

Tøff: Kristian Siem er kjent for en tøff stil i forretningslivet.

Det er vanskelig å få folk som nå er på innsiden i de forhandlingene som nå pågår til offentlige kommentere det som skjer med Ålesund-rederiet. Kristian Siem blir beskrevet som en lynende intelligent forretningsmann, men også en som kan være nådeløs mot småaksjonærene den dagen han ikke får det som han vil. Han kom med et klart hint om hva som er i vente allerede da planen ble presentert.

– Hvis noen vil kjøre dette i senk, vil de selv måtte lide ved det. Det vil være selvdestruktivt, var beskjeden fra Siem.

Bakgrunn: Siem inn i Farstad Shipping

Meningsløst

Men advarselen ser så langt ikke ut til å skremme obligasjonseierne fra å protestere.

Senior porteføljeforvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, Tom Hestnes, sammenligner det som nå skjer i Farstad med den mer enn år lange kampen i Havila.

Det kan derfor bli en lang kamp for Siem med å sikre seg kontrollen over Farstad.

Vi har fått flere innspill fra offshore supply miljøet på Sunnmøre som temmelig tydelig gir uttrykk for at de håper Siem ikke lykkes.

En av taperne på børsen

Løfte fra Siem er at drifta av Farstad skal forsette fra kontorene i Ålesund. Ikke bare det, et nytt holdingselskapet for både Siem Offshore og Farstad Shipping skal legges til Ålesund. Likevel kommer en ikke bort fra det faktum at de viktige beslutningen i framtiden ikke blir tatt i Ålesund, men i Sveits eller London. Stedene Siem selv bor.

Farstad-aksjen var i går en av taperne på børsen. Onsdag ble aksjen omsatt for 5,93 kroner. Torsdag ble avtalen presentert og i dag ble aksjene solgt for 3,35 kroner. Ned nesten 13 prosent.

Havila i konkursskvis: Långiver gjør helomvending – ber eierne stemme ja til Havilas redningspakke