I forbindelse med fusjonen mellom Rem Offshore og Solship Invest (det nye navnet på denne delen av rederiet, journ. anm.) ble det avtalt at Åge Remøy skulle ha rett til å nominere et styremedlem i Solstad Offshore.

Remøy nominerte da ålesunder Inger-Marie Sperre, som ble valgt inn i selskapets styre fra tidspunktet for gjennomføringen av fusjonen.

Les alt om Rem Offshore her

Vil ikke ha meldeplikt

Nå har Åge Remøy meddelt at han likevel ikke ønsker å nominere et styremedlem, opplyser selskapet i en børsmelding tidlig torsdag.

– Ingen Marie Sperre har på denne bakgrunn meddelt at hun trekker seg som styremedlem. Valgkomiteen vil frem mot ordinær generalforsamling vurdere om det skal foreslås nytt styremedlem i selskapet til erstatning for Inger Marie Sperre, skriver selskapet.

– Er årsaken til at du ikke vil være representert i Solstad-styret, at du ikke vil være innside og ha meldeplikt for aksjehandel?

Har solgt aksjer

Herøy-rederen har ikke framstått som spesielt ivrig etter å utnytte sin posisjon i Karmøy-rederiet. Allerede før fusjonen trådte i kraft, åpnet han for å selge seg ut av Solstad, hvor han i dag sitter på en eierpost på drøyt åtte prosent.

– Hvilke planer har du for aksjene i Solstad?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, svarer Remøy som nylig har solgt flere mindre aksjeposter i Solstad.

Remøy har sammen med Thorsteinn Mar Baldvinsson og Magnus Roth startet opp In Nord Vest og OSV Management, som har egne planer om å investere i offshoremarkedet.

Inger-Marie Sperre trekker seg fra styret som følge av at Remøy likevel ikke ønsker en representant.