Gjennombrudd Kongsberg Evotec omtaler kontrakten på gangbroen som skal installeres om bord i skipet Olympic Orion, som et gjennombrudd. Illustrasjon: Kongsberg Maritime
(Foto: Kongsberg Maritime)

Gjennombrudd Kongsberg Evotec omtaler kontrakten på gangbroen som skal installeres om bord i skipet Olympic Orion, som et gjennombrudd. Illustrasjon: Kongsberg Maritime Foto: Kongsberg Maritime

Kongsberg Evotec leverer til Olympic:

Kamera fra jagerfly styrer gangbroa

Sikret første kontrakt for avansert gangbro med Olympic-rederiet.

Denne uka kunne Kongsberg Evotec offentliggjøre det første konkrete resultatet av en ny strategi som innebærer et tettere samarbeid med Kongsberg Maritime.

Det skjedde i form av en kontrakt på avanserte gangbrosystemer med Olympic Subsea.

Gangbroen skal sørge for å frakte folk trygt mellom skip og vindturbiner til havs. Systemet kalt «walk-to-work» kommuniserer med navigasjonssystemet om bord i skipene slik at det utligner bevegelsene i sjøen.

Noe av måten det gjøres på er ved hjelp av avanserte kamera i enden av gangbroa, som ble utviklet for bruk på rakettsystemene til de nye jagerflyene til Forsvaret.

(saken fortsetter under)

Avansert I enden av gangbroen sitter et avansert kamera som hjelper til med å styre skipet i rett posisjon.
(Foto: Marius Rosbach)

Avansert I enden av gangbroen sitter et avansert kamera som hjelper til med å styre skipet i rett posisjon. Foto: Marius Rosbach

Kongsberg Evotec i pluss etter blodrøde år

Kongsberg Evotec har gått fra blodrøde tall til overskudd, for første gang siden de ble kjøpt opp av Kongsberg.


Samtidig er dette langt mer enn bare en gangbro. Systemet hjelper også til med å planlegge den mest effektive ruta for å utføre arbeidet.

– Det betyr at skipet for eksempel kan spare et kvarter eller en halvtime per operasjon, noe som åpner for at man rekker rundt til flere vindturbiner i løpet av arbeidsdagen, forklarer administrerende direktør Stein Aabelvik.

Prosjektgruppen for arbeidet plasseres i Ulsteinvik, samtidig som deler av den mekaniske jobben gjøres av Evotec-avdelingen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Glassblåser Cornelia Skuggen slår et slag for håndverksfagene:

– Vi trenger kloke hender som kan skape

– Jeg har gått fra å få toere og treere til å få femmere og seksere. Endelig er jeg flink til noe.

Bibliotekene i Møre og Romsdal er de minst besøkte i landet

- Latterlig lavt beløp til biblioteket

Ålesund kommunes støtte til bibliotek økte med tre kroner per innbygger i løpet av 13 år.