Gjennombrudd Kongsberg Evotec omtaler kontrakten på gangbroen som skal installeres om bord i skipet Olympic Orion, som et gjennombrudd. Illustrasjon: Kongsberg Maritime
      (Foto: Kongsberg Maritime)

Gjennombrudd Kongsberg Evotec omtaler kontrakten på gangbroen som skal installeres om bord i skipet Olympic Orion, som et gjennombrudd. Illustrasjon: Kongsberg MaritimeFoto: Kongsberg Maritime

Kongsberg Evotec leverer til Olympic:

Kamera fra jagerfly styrer gangbroa

Sikret første kontrakt for avansert gangbro med Olympic-rederiet.

Denne uka kunne Kongsberg Evotec offentliggjøre det første konkrete resultatet av en ny strategi som innebærer et tettere samarbeid med Kongsberg Maritime.

Det skjedde i form av en kontrakt på avanserte gangbrosystemer med Olympic Subsea.

Gangbroen skal sørge for å frakte folk trygt mellom skip og vindturbiner til havs. Systemet kalt «walk-to-work» kommuniserer med navigasjonssystemet om bord i skipene slik at det utligner bevegelsene i sjøen.

Noe av måten det gjøres på er ved hjelp av avanserte kamera i enden av gangbroa, som ble utviklet for bruk på rakettsystemene til de nye jagerflyene til Forsvaret.

(saken fortsetter under)

Avansert I enden av gangbroen sitter et avansert kamera som hjelper til med å styre skipet i rett posisjon.
      (Foto: Marius Rosbach)

Avansert I enden av gangbroen sitter et avansert kamera som hjelper til med å styre skipet i rett posisjon.Foto: Marius Rosbach

Samtidig er dette langt mer enn bare en gangbro. Systemet hjelper også til med å planlegge den mest effektive ruta for å utføre arbeidet.

– Det betyr at skipet for eksempel kan spare et kvarter eller en halvtime per operasjon, noe som åpner for at man rekker rundt til flere vindturbiner i løpet av arbeidsdagen, forklarer administrerende direktør Stein Aabelvik.

Prosjektgruppen for arbeidet plasseres i Ulsteinvik, samtidig som deler av den mekaniske jobben gjøres av Evotec-avdelingen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Volda i 9. etasje

– Da har vi nådd 9. etasje. Men det er mange etasjar til før vi har nådd toppen.

Politiloggen

Bråk i Volda

I Volda hadde politiet nok å gjere laurdag kveld og natt til søndag.

Forbrukerrådet mener søksmål mot DNB er viktig for alle pensjonssparere

Forbrukerrådet mener søksmål mot DNB er viktig for alle pensjonssparereID: 14447469NTB-Gunnhild Hokholt Bjerve

Tvilen erstattet med optimisme hos AaFK-spillerne:

– Har merket stor forskjell i det siste