Oppsynsbåten skal benyttes av Fiskeridirektoratet langs hele norskekysten, skriver selskapet i en pressemelding fredag.

Norwegian Rig Shuttle har base i Gulen, og leverer blant annet maritime tjenester til vedlikeholdsoppdrag, sleping, person- og godstransport til fortøyde rigger. Den nye båten blir den første fra Maritime Partner i rederiets flåte.

- Vi er så langt godt fornøyd med valg av leverandør, og det vi harsett av referansefartøy har vært veldig bra. Med tanke på at båtenbygges for å være i drift i krevende forhold syv dager i uka heleåret, så er vi svært tilfreds med valg av utstyr, materialer ogtekniske løsninger, sier daglig leder Kjetil Hantveit i NorwegianRig Shuttle i pressemeldinga.

Skreddersydd

Båten, som er av Maritime Partner-design Alusafe 2000 MPV (MultiPurpose Vessel), skal leveres i desember 2017.

Alusafe 2000 MPV er en ny type båt som er skreddersydd etter Fiskeridirektoratets kravspesifikasjon. Den er 20 meter lang, og har en marsjfart på 20 knop. Oppsynsbåten skal ha mannskap bestående av en kaptein fra Norwegian Rig Shuttle, samt to inspektører fra Fiskeridiraktoratet.

Skisser av den nye båten som Maritime Partner skal levere til bruk av Fiskeridirektoratet. Båten skal operere langs hele norskekysten fra 2018. Foto: Pressefoto

Vinter i nord

Norwegian Rig Shuttle har inngått en treårig kontrakt med Fiskeridirektoratets regionkontor i Tromsø, med varighet fra januar 2018, ifølge selskapet. Båten fra Maritime Partner og Norwegian Rig Shuttle skal erstatte de to båtene som direktoratet disponerer i dag.

Båten må bygges og utrustes for å kunne gå i de nordligste fylkene på vinterstid, mens den i sommerhalvåret vil operere i Sør-Norge.