Sverre A. Farstad er blant eierne av selskapet. Nå har bankene, obligasjonseierne og aksjonærene godkjent refinansieringsplanen som vil gi Kjell Inge Røkke og John Fredriksen kontroll over rederiet.

Sverre A. Farstad er blant eierne av selskapet. Nå har bankene, obligasjonseierne og aksjonærene godkjent refinansieringsplanen som vil gi Kjell Inge Røkke og John Fredriksen kontroll over rederiet.

Aksjonærene sa ja til refinansieringsplanen:

Eierne av Farstad Shipping mister store verdier

Farstad Shipping hadde i dag generalforsamling, etter bankene og obligasjonseierne tidligere denne uken ga sitt formelle ja til refinansieringsplanen som ble lagt fram 6. februar.

Planen vil gi Røkke-eide Aker og John Fredriksen-kontrollerte Hemen kontrollen over sunnmørsrederiet. Den videre planen er en fusjon mellom Farstad Shipping, Solstad Offshore og Deep Sea Supply.

– En vemodig dag, spesielt for dere aksjonærer, meg selv og familien inkludert, sa Sverre A. Farstad på dagens møte, i følge Nett.no. (krever innlogging)

Farstadfamilien eide før refinansieringen 40 prosent av aksjene i rederiet.

– Dette har kostet dyrt. Det har kostet eksisterende aksjonærer stort sett alt, fulgte Karl Johan Bakken, administrerende direktør i selskapet, opp med.

Det positive er at arbeidsplasser og fortsatt drift er berget. Hovedkontoret for det nye selskapet skal etter planen ligge i Skudeneshavn i Rogaland.

Les også: Kreditorer godkjenner Farstads kriseplan

Kommentar: Sunnmøre strippes for viktig makt

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Godkjenner byggeplaner:

Får bygge her, men...

Plot Arkitekter AS får bygge ny boligblokk ved Utstillingsplassen, men der er en del vilkår som må oppfylles først.

Kirkens Bymisjon vil starte dagtilbud for rusavhengige

– Det er ei skam at en by med nærmere 50.000 mennesker ikke har et dagtilbud for rusmisbrukere, svarer Svein Rune Johannessen, leder av helse- og velferdsutvalget i Ålesund.

Krisen i AaFK:

AaFK svarer på kritikken

– Er handlekraft det samme som å sparke treneren?

Daglig leder Geir S. Vik i AaFK stiller spørsmålet som reaksjon på sportsleder Helge Skuseths kommentar om situasjonen som Aalesunds FK har kommet i etter elleve kamper uten seier.

Kan det skje igjen?

Dette er overlevelsesgaven som reddet AaFK fra nedrykk i fjor

Høsten 2016 sikret AaFK seg 22 av 24 poeng på åtte strake kamper etter Arild Traa sin overlevelsesgave ”Kampen for å overleve” til fotballklubben i sitt hjerte, Aalesunds Fotballklubb.