De to selskapene er kjøpt opp av det svenske investeringsfondet Valedo Partners. Salgssummen blir ikke opplyst.

Ifølge planen skal de oppkjøpte selskapene fusjoneres til Cordel Norge og gründerne bak selskapene har «sammen med de nye eierne fastlagt en ekspansiv vekstrategi for hele Norden», heter det i en pressemelding sendt ut tirsdag.

Programvareløsningen Cordel er et administrasjonssystem for entreprenører, håndverkere og faghandler som er utviklet av System Konsult.

Grunnleggerne av System Konsult, Jan Olav Sandnes og Bernt Ulstein, mener tiden var inne for å ta steget videre. Etter å ha samarbeidet strategisk med Bransjedata – som for øvrig ledes av sunnmøringen Runar Vinjevoll – i en årrekke, vil de to selskapenes 37 ansatte jobbe videre sammen med satsingen på Cordel-systemet.

– Utviklingen av Cordel skal i fortsettelsen også skje fra hovedkontoret i Ålesund, hvor vi har bygget opp et sterkt fagmiljø. I tillegg drar vi nytte av de positive synergiene med det solide salgs- og supportapparatet til Bransjedata, som vi har hatt et nært strategisk samarbeid med, sier Jan Olav Sandnes i pressemeldingen.

Ifølge regnskapene har System Konsult leverte overskudd på nærmere 80 millioner kroner i årene etter 2010. I 2015 omsatte selskapet for drøyt 43 millioner kroner (se nøkkeltall til høyre - under om du leser på mobil, journ. anm.)

Les flere næringslivsnyheter på smp.no