6. februar varslet det kriserammede Farstad Shipping at de hadde fått på plass en restruktureringsavtale, og at selskapet slår seg sammen med John Fredriksens Deep Sea Supply og Solstad offshore som kontrolleres av Kjell Inge Røkke.

De tre selskapene er i en prosess med å få ferdig et forslag til hvordan fusjonen skal gjøres, og planen er nå at styrene skal treffe en beslutning innen slutten av mars.

Det melder Farstad Shipping AS i en pressemelding mandag kveld.

Restruktureringen for Farstad ble formelt gjennomført forrige uke, og dette er steg to i kriseplanen for selskapet.

Kommentar: Sunnmøre strippes for viktig makt

Les siste saker om Farstad

Fusjonerer første halvår

«Med forbehold for enighet om endelig transaksjonsdokumentasjon og andre gjennomføringsbetingelser, forventes den planlagte sammenslåingen å gjennomføres i løpet av første halvår 2017», står det i børsmeldinga.

Mandag godkjente Finanstilsynet også et prospekt utarbeidet av Farstad. Prospektet omfatter noteringen av nye aksjer ("Emisjonsaksjene") på Oslo Børs og etterfølgende tilbud og notering på børsen.

Farstad Shipping har i dag en flåte på 56 skip og drives fra Ålesund, Melbourne, Perth, Singapore, Macaé og Rio de Janeiora. Samlet antall ansatte på land og sjø er 1.500, ifølge børsmeldingen.

Les hele børsmeldingen her. (ekstern lenke)