– Jeg ble oppringt av Stig på kvelden der han spurte om jeg kunne bistå med å få til et møte med Mæland, forteller Goksøyr.

Høyre-ordføreren satte seg i sving og brukte sitt kontaktnett. Neste dag var et møte i boks. Goksøyr selv deltok på møtet, som fant sted i slutten av november.

– Olympic var inne i en kritisk fase i refinansieringen da Stig ringte meg. Slik jeg forsto det, var det særlig en aktør i denne prosessen hang igjen. Derfor spurte han meg om å få til et møte med næringsministeren, sier Goksøyr.

Stig Remøy selv har vært tilbakeholden med å kommenterer innholdet i dette høyst spesielle møtet med Mæland.

Viktig møte

Goksøyr har inntrykk av at møtet var viktig for at Remøy til slutt lyktes med å få på plass en refinansiering av rederiet.

– Hvor viktig dette møtet var må han nesten svare for selv. Jeg har registrert at Stig sa til bygderadioen her i Herøy at møtet var gull verdt, påpeker Goksøyr.

Giek var helt åpenbart et tema på dette møtet. Et møte som det gikk flere måneder før det ble offentlig kjent.

– Statsråden ga uttrykk for at hun ikke på noen måte kunne instruere Giek til å gjøre det ene eller andre.

Uansett utfallet av møtet, sluttresultatet ble at Stig Remøy før jul kunne legge på bordet en refinansiering avsitt rederi Olympic Shipping. Hovedgrepet var en oppdeling av rederiet, der subsea-flåten ble skilt ut som egen enhet.