«NIU» Hallgeir Homstvedt har designa den modulære sofaen «Niu», som blir produsert av LK Hjelle i Sykkylven.
            (Foto: LK Hjelle)

«NIU» Hallgeir Homstvedt har designa den modulære sofaen «Niu», som blir produsert av LK Hjelle i Sykkylven.Foto: LK Hjelle

Møbelpriser til Sunnmøre:

L.K Hjelle har laget årets produkt

L.K.Hjelle mottok prisen Årets produkt for sofaen «Niu» under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag. I tillegg vant en av stolene til Stranda-designeren Peter Opsvik Klassikerprisen.

Klart for prisutdelingar på Designindustrikonferansen 2017

Møre-dominans i design

Torsdag skal årets møbel- og interiørprisar delast ut på Designindustrikonferansen i Oslo. Sunnmøre kan hente heim mange prisar.

– Det passer godt at denne prisen kom nå, for om bare to uker sender vi Niu ut til forhandlerne. Sofaen ble tatt godt imot på Oslo Design Fair, og jeg tror så godt som alle forhandlere har tatt den inn, sier Dag Hjelle i L.K.Hjelle til pressemelding.

Sofaen Niu err designet av Hallgeir Homstvedt.

Klassikerpris

Sunnmøringen Peter Opsviks design av Capisco-stolen fra 1984 gikk til topps i klassikerkategorien.

– Capisco er et av designeren Peter Opsviks hovedverk og bærer hans viktigste kjennetegn; en sterk og unik form og en gjennomtenkt filosofi basert på kroppens behov for bevegelse og forandring, begrunner juryen.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Peter Opsviks ikoniske «Capisco» og Scandinavian Business Seating mottok Klassikerprisen under Designindustrikonferansen 2017. Foto: SB Seating

Peter Opsviks ikoniske «Capisco» og Scandinavian Business Seating mottok Klassikerprisen under Designindustrikonferansen 2017. Foto: SB Seating

Leses nå
 

Forsiden nå:

MAROFF fordeler 152,8 millioner til bedrifter:

Millioner til maritime bedrifter

Forskningsrådet har fordelt 152,8 millioner kroner til 19 innovasjonsprosjekter i næringslivet for maritimt sektor (MAROFF). Sju av dem i Møre og Romsdal.

Byggjer ny ferjekai i Volda:

Sikrar ferjedrift og nattesøvn i byggeperiode

Til våren startar arbeidet med ny ferjekai i Volda. Ferja skal gå som normalt i byggeperioden, og arbeidet med påling vil berre skje på dagtid.

Her ble det bom stopp

Lastebil kjørte seg fast under gangbro

Alan Walker til Jugendfest

Alan Walker er klar for Jugendfest til sommeren, meler Momentium.