Administrerende direktør Dagfinn Neteland i Fjord1 påpeker at selskapet i denne omgang tas opp til handel på Merkur Market.

– Dette er en mellomstasjon som blant annet krevet noe mindre dokumentasjon. Men målet er full børsnotering så snart som mulig, sier han til smp.no.

Merkur Market ble åpnet av Oslo børs for to år siden. Markedsplassen tilbyr svært raskt opptaksprosess med bare noen få ukers behandlingstid fra søknad, til aksjen er i handel.

– Langsiktig eier

Et enstemmig fylkesutvalg i Sogn og Fjordane sa tidligere i mai ja til at Havilafjord og Per Sævik fikk kjøpe fylkeskommunens aksjer.

Smp.no har tidligere omtalt planene om å legge ut 49 prosent av aksjene for handel. De resterende 51 prosentene har Sævik tenkt å beholde lenge.

– Da vi kjøpte fra fylkeskommunen sa vi at vi ønsket å gå på børs og at vi selv var en langsiktig eier. Det har jeg tenkt å stå ved, sa Sævik til smp.no tidligere i mai.

Verdt 2,9 mrd.

Med en markedsverdi på rundt 2,9 milliarder kroner har herøyværingen på kort tid doblet verdien av selskapet.

Fra å tape penger i 2012 har Fjord1 vist kraftig forbedret resultat og går i dag så det suser. I 2016 fikk rederiet et rekordresultat på 504 millioner kroner før skatt.