Regnskapstallene viser at konsernets norske selskap leverte et underskudd før skatt på drøyt to milliarder kroner. Resultatet inneholder blant annet nedskrivinger på 700 millioner.

Inntektene endte på om lag 5,5 milliarder, en nedgang på over to milliarder fra året før.

Selskapet har samtidig kvittet seg med gjeld for rundt tre milliarder kroner og har over to milliarder i innskutt egenkapital (se nøkkeltallene fra selskapet under)

Inntektene har stupt

Underskuddet i 2015 var på nær en milliard kroner. I årene etter 2010 har konsernet sitt norske datterselskap hatt at underskudd på til sammen rundt 3,5 milliarder kroner. Siste gang selskapet hadde et betydelig overskudd, var i 2010, da de endte på plussiden med drøyt 580 millioner.

I løpet av disse årene har samtidig inntektene stupt fra rundt ti milliarder, til rundt det halve i 2016.

Rolls-Royce Marine er blant de største arbeidsgiverne på Nordvestlandet , men har kuttet betydelig i arbeidsstokken i løpet av de siste årene.

(saken fortsetter under)

I vinter gikk selskapet ut med tilbud om sluttpakker til alle sine rundt 1650 ansatte. Målet var å kvitte seg med rundt 200 ansatte i løpet av året, noe ledelsen mente skulle være den siste nedbemanningsrunden på en stund.

Da fristen for å søke sluttpakker gikk ut, var det klart at selskapet unngikk masseoppsigelser for å oppnå målet.

I løpet av de siste par årene har rundt 500 Rolls-Royce-jobber i Norge forduftet.

Les også:

Rolls-Royce-sjef: – Norge er viktig for oss

Tillitsvalgte mener de ble overkjørt: Refser prosess med kutt i Rolls-Royce

De aller fleste norske ansatte jobber ved fem ulike avdelinger på Sunnmøre. Disse avdelingene holder til i Ålesund, Ulsteinvik, Hjørungavåg i Hareid - og Longva og Brattvåg i Haram.