Det ropes og skrikes når man må bruke to-tre visninger på å selge boligen i Oslo, men sånn har vi det hele tiden, sier Hanne Vadset Knotten, daglig leder i Privatmegleren Ålesund, til E24.

Gjennomsnittlig salgstid for en bolig i Ålesund er nå på 91 dager, altså over tre måneder. Ingen andre plasser i Norge går det så tregt å få solgt.

– Det er klart mange blir utålmodige. Å følge opp kunder er noe av det vi bruker mest tid på. Vi må forklare selgerne at ting tar tid.

Salgstid over 90 dager er likevel unormalt lenge for Ålesund, fremholder meglersjefen – selv i den «sovende» julimåneden.

Hun tror en del av forklaringen er alle de nye boligene som har vært bygget i Ålesund i det siste. Dette går utover hastigheten på salg på bruktmarkedet.

Meglersjefen sier de har masse eiendommer som skal legges ut i Ålesund fremover. Likevel er hun ikke bekymret.

– Nei, selv om kjøperne nå har mye å velge i og bruker tid på å tenke seg om, opplever vi at objektene omsider tas unna. Det er heller ikke ofte vi må nedjustere prisene. Jeg synes aktiviteten i markedet er god, sier hun.

Boligprisene i Ålesund er opp magre 1,4 prosent fra juli i fjor, mot en prisvekst på 4,8 prosent for landet samlet.

Det eneste fylket i Norge hvor det i snitt tar flere dager enn i Møre og Romsdal er å selge en bolig er i Sogn og Fjordane. Her tok det i juli 112 dager, mens det i Møre og Romsdal tar 102 dager. Raskest er omsteningen i Østfold hvor det tar 31 dager.