Det er Rbnett som melder dette (krever abonnement)

Vard Aukra har nå 103 ansatte.

Vard Aukra er godt i gang med sin satsing rettet mot havbruksnæringa, og har allerede levert fartøy, foringsflåter og foringssystemer Nå har verftet en brønnbåt i ordre. Men en mangler oppdrag i mellomtida,

– Utrolig beklagelig

– Det er utrolig beklagelig å måtte gå til permitteringer. Men det har vært en historisk del av verftsindustrien. Vi er nå inne i en omstilling, og den er absolutt ikke ferdig. Vi har ennå ikke nådd opp i det volumet vi ønsker, sier verftsdirektør Geir Larsen.

Hovedsete

Vard Aukra leverte opp gjennom mange år offshorefartøy på løpende bånd. Etter oljenedturen stupte etterspørselen etter slike fartøy, og Vard-konsernet satser nå innenfor nye marked. Vard Aukra er – sammen med søsterselskapet Vard Aqua i Sunndal – utpekt til hovedsete for akvakultursatsinga i Vard-konsernet. Vard kjøpte som kjent Storvik Aqua i Sunndal. Dette selskapet bytter nå navn til Vard Aqua.

Utveksling mellom verftene

Vard-konsernets verft Vard Aukra, Vard Langsten i Tomrefjord og Vard Brattvåg og Vard Søviknes i Haram, har opp gjennom åra utvekslet arbeidskraft når et verft har hatt lite å gjøre – og et annet har hatt beskjeftigelse.

– Vard har på denne måten vært flink til å unngå permitteringer de siste åra. Vi har hatt en veldig effektiv utveksling mellom verftene og enhetene i Vard. Men på grunn av produksjonsplanene og overkapasitet fram mot jul, er det ikke så enkelt å foreta en slik utveksling framover. Det er noe utveksling mellom verftene akkurat nå. Det blir jobbet med kapasiteten og fortløpende vurdert å ta inn folk fra uke til uke framover. Slik situasjonen er akkurat nå, vil vi ende opp med å permittere om lag halve arbeidsstokken. Vi kommer til å permittere opp og ned i forhold til arbeidsbelastninga, sier Geir Larsen.

Engineering

Han forteller at hovedoppgaven for resten av organisasjonen blir å gjøre detalj-engine-

ering på den nye brønnbåten Vard Aukra skal bygge for Hofseth Aqua, tidligere Fjordlaks. Intership på Hareid skal ha management på denne båten. Skroget til bygges ved et av Vards verft i Romania.

–Knallhard jobbing

– Det er nå knallhard jobbing for å få fram nye kontrakter innenfor både fiskeri og akvakultur. Vi deltar sammen med andre Vard-selskap på havbruksmessa Aqua Nor i Trondheim denne uka. Det er mye aktivitet rundt havbruk. Men vi ser også at det rører på seg innenfor fiskeri, sier Geir Larsen.

Ni verft

Vard-konsernet, med hovedkontor i Ålesund, har ni verft i Norge og utlandet. De utenlandske verftene ligger i Romania, Vietnam og Brasil. Majoritetseier i Vard er det italienske verftskonsernet Fincantieri.

Denne saken ble først publisert av Rbnett