Flakk-gruppen Ålesunderen Knut Flakk er styreleder i Hexagon og eier rundt en tredel av aksjene. Nå er selskapet gått inn i et nytt samarbeid.
(Foto: Staale Wattø)

Flakk-gruppen Ålesunderen Knut Flakk er styreleder i Hexagon og eier rundt en tredel av aksjene. Nå er selskapet gått inn i et nytt samarbeid. Foto: Staale Wattø

Hexagon satser på hydrogen - har flere maritime prosjekt

Samarbeidsselskap som skal utvikle hydrogenløsninger er lansert.

Hydrogenselskapet Hyon hvor blant annet Hexagon er med på eiersiden, ble lansert denne uka.

Hexagon har Flakk-gruppen på eiersiden og har hovedkontor på Sunnmøre. Det er tidligere kjent at selskapet var i mål med en avtale om å starte opp et samarbeidsselskap sammen med Nel og svenske Powercell Sweden.

Les også: Hexagon snuser på hydrogendrevne skip (for abonnenter)

Hyon - som på engelsk vil uttales «high-on» - skal jobbe med hele verdikjeden fra produksjon, lagring og distribusjon, til brenselcelleteknologien som lager elektrisitet uten andre utslipp enn vann og varme.

Tomas Tronstad fikk nylig jobben som administrerende direktør i Hyon og mener Skandinavia er klare for hydrogen. Han mener det særlig gjelder maritim industri, hvor de har fått en rekke henvendelser om konkrete prosjekt.

Arild Eiken fra Ulsteinvik er også rekruttert som teknisk direktør for marinesegmentet. Han mener deres løsninger kan være interessant både for cruise, offshore og ferjemarkedet.

De tre partnerselskapene eier en tredel hver i det nye selskapet med kontoradresse i Oslo. Hyon ble registrert i Brønnøysundregistrene allerede i vår og formålet ved drifta ble rapportert i sommer.


Her blir el-toget erstattet av hydrogentog

Ålesund-konsernet Hexagon har vært med på å utvikle det som skal være verdens første hydrogendrevne tog.

 

Fiskerstrand Verft en av fem som deler på 70 mill. kr fra Forskningsrådet:

Fiskerstrand verft tar kvantespranget

– Umiddelbart på nyåret starter utviklingsarbeidet med verdens første hydrogenferje. Målet er å ha klart ei ferje i løpet av tre år, sier konsernsjef Rolf Fiskerstrand til Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

På overnattingstur ved Eltrane

Såg mystisk fenomen

Båt kjørte opp på skjær

En fritidsbåt har lørdag kveld kjørt opp på et skjær i Borgundfjorden.

1.000 opplevde fartsshow

Med kring tusen tilskodarar var det reine folkevandringa til dragrace-showet på Mosflata laurdag.

Trekker seg fra VM

Ro-VM starter søndag uten ålesunderen.

Damene tapte, karane vann

HERØYHALLEN: Herrelaget slo tilbake etter ein sløv første omgang og knuste Bergen Vest. Også damelaget tok tak etter pause, men dei heldt ikkje heilt inn.

Suksess med sjeldan sauerase

Sauepels-handlaren i Syvde

– Lidenskapen min for kombinasjonen pelssau og gjetarhund kjem aldri til å ta slutt, seier Atle Arnesen (63) i Syvde.