Regjeringen vil tillate større lasterom i fiskebåter

Regjeringen vil skape mer fleksibilitet for fiskebåteiere og foreslår å øke begrensningen for hvor store lasterommene i båtene kan være. Det betyr større båter.

Onsdag sendte Nærings- og fiskeridepartementet ut en et forslag på høring om å endre bestemmelsen om en øvre grense for kystfiskefartøys lasteromsvolum på 500 kubikkmeter.

– Vi mener endringer i lasteromsbegrensningene vil bidra til mer fleksibilitet for fartøyeierne til å rigge fiskebåtene slik de selv finner det mest hensiktsmessig, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Høringsforslaget skisserer to mulige løsninger. Den ene går ut på å heve lasteromsgrensen fra 500 til 600 eller 700 kubikkmeter. Den andre går ut på å lage en ny og snevrere definisjon av hva som skal regnes med når man måler lasterom.

Uansett hva regjeringen lander på vil endringen åpne for større kystfartøy enn i dag.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Tarjei Bø vil gå alle distanser i OL

Tarjei Bø har lagt de siste sykdomsproblemene bak seg, og mener at han skal være i fullt slag til verdenscupstarten i Östersund.