Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kan være verdt milliarder:

Remmereit vil stanse forkjølelse med stoff fra sjøpølse

Sunnmøringen Jan Remmereit som har gjort store penger på omega 3-produkter, har funnet et virkestoff i sjøpølse som han mener kan knekke forkjølelse.

Gründeren som er bosatt i Volda, har planer om børsnotering innen to år og vil inn i et marked på flere hundre milliarder, skriver Dagens Næringsliv.

Gjennom det Ørsta-baserte selskapet Viiral er Remmereit snart på markedet med en nesespray basert på sialinsyre fra sjøpølse. Første steg er å teste produktet på kabinansatte hos flyselskapet SAS.

– Markedet er stort for produkter når du er blitt forkjølet, men det er svært få produkter som ikke skal gjøre deg syk og er forebyggende, sier Frode Fagermo som er hentet inn som administrerende direktør, til avisa.

Selskapet har klart å hente ut sialinsyren fra sjøpølser hentet opp fra havet utenfor Island og målet med preparatet er å styrke immunforsvaret slik at viruset ikke slår ut.


Ørstabedrifta Hyperthermics:

Klar for verdensmarkedet

Ørstabedriftklar for kommersialisering på verdensmarkedet.

 

Lovende psoriasismedisin av sildeegg

I Hovdebygda har de laget et nytt norsk legemiddel mot psoriasis

 

Jan Remmereit får selskap

Energikonsernet Vardar AS har gått inn på eiersiden i Hyperthermics Energy AS.


Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

AaFK nærmer seg en løsning:

– Skal ha ny trener før nyttår

Siste jul i Volsdalstunet:

Historisk eiendom legges ut for salg

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.