Spesielt var det flere større handler i løpet av sommeren – etter det ble klart at Forland hadde mistet en viktig kontrakt og var ute å kjøre økonomisk.

Det har vært en del oppmerksomhet rundt handelen i obligasjonene fordi en eierandel på en tredel gir mulighet til å blokkere for refinansieringsløsninger, slik Åge Remøy opplevde med Rem Offshore sommeren 2016.

Nettopp Remøy har nå lagt på bordet et forslag til refinansiering i rederiet – som innebærer at sunnmøringen overtar to subseaskip.

Trolig ikke fiendtlig oppkjøp

Det er trolig ikke snakk om et fiendtlig oppkjøp denne gangen, men heller noen som har sett at det er mulig å tjene penger på å kjøpe seg opp i det kriserammede rederiet.

Eierne av det sikrede lånet på 359 millioner, er lovet å få tilbakebetalt hele beløpet mot at de utsetter lånet til sommeren 2021. Til gjengjeld får de utbetalt ti prosent umiddelbart. Med andre ord er det en langt bedre løsning for obligasjonseierne, enn det som har vært tilfellet i flere av de andre restruktureringene – der det meste er gått tapt.

Har støtte fra mer enn 50 prosent

Administrerende direktør Frode Bjørn Forland i rederiet har opplyst til Sunnmørsposten at han ikke har noen opplysninger om hvem som har handlet i lånet.

Åge Remøy har fortalt at de etter hans oppfatning hadde støtte fra minst halvparten av långiverne før kriseplanen ble lagt fram.  Obligasjonseierne tar 3. november stilling om de vil gi grønt lys for løsningen.