– Vi er midt i prosessen med nedbemanning. Den vil foregå ut året og litt ut neste år, opplyser viseadministrerende direktør Sven Stakkestad i SolstadFarstad overfor Sunnmørsposten.

I kjølvannet av fusjonen følger det også  ledige lokaler på Skansekaia.

Lokaler i første, andre og fjerde etasje er omgående ledig ifølge annonsa som har stått flere ganger i Sunnmørsposten.

Tidligere Farstad Shipping leide tredje og fjerde etasje da de for nesten to år siden flyttet inn i nybygget med sine over 80 ansatte.

Les også: Farstad Shipping inn i nytt kraftsenter på Skansekaia

Blir historie i løpet av dagen

Munnkurv i Ålesund

Etter en lengre ringerunde er det tydelig at de ansatte ved ålesundskontoret har fått fullstendig munnkurv om det som skjer i samband med omstruktureringen. Også når det gjelder utleie av lokaler.

Smp.no henvises til hovedkontoret for å få nærmere informasjon og det lykkes til slutt å få tak i Stakkestad.

Ingen Farstad-folk i konsernledelsen i SolstadFarstad

– Blir alt av lokaler på Skansekaia ledig?

– Nei.

– Offisielt sitter vi igjen med ca. 15 personer i SolstadFarstad i Ålesund. Du kan tenke deg sjøl hvor mye areal vi sitter igjen med. Vi har langsiktig leieavtale med Tyrholm & Farstad og to medeiere. Vi prøver å framleie mest mulig. Det er rent økonomisk motivert, sier han.

Bygde nytt

Det var Skansekaia Utvikling AS som sto bak byggingen av de tre nybyggene på Skansekaia som sto ferdig for mindre enn to år siden.

Komplekset eies av Tyrholm & Farstad AS,  H.I. Giørtz Sønner AS og Brødrene Jangaard AS.  De tre blokkene består av i alt 17.500 kvadratmeter over bakken og 6.900 kvadratmeter til tekniske rom.

I blokka som ligger ytterst på Skansekaia var det at Farstad Shipping flyttet inn i 3. og 4. etasje.

Tidligere i år kom Sølvtrans inn som ny leietaker. Også Formuesforvaltning og Innovasjon Norge leier kontorer i bygget.

Disse kom inn før tidligere konserndirektør Karl-Johan Bakken trakk seg ut av rederiet.

Bakken ute av butikken

– Jeg er formelt ansatt ut året, men er ute av systemet. Etter september har jeg verken arbeidsrett eller arbeidsplikt – jeg er ute av butikken, sier han til Smp.no.  Nå tar han seg god tid til å tenke og reflektere.

– Det er greit å bruke dager i løpet av høsten på det som har preget meg de siste årene. Jeg kan ikke skjemme bort fruen heller, sier han.

– Jeg har ikke passert 60 ennå, jeg har tenkt å bli i regionen og holder meg orientert. Her skjer mye spennende, sier Bakken og synes det er veldig flott det de har fått til i regi av Norsk Maritimt Kompetansesenter og NTNU.

Tapte 130 millioner

Karl-Johan Bakken har ikke lenger arbeidsrett eller arbeidsplikt i rederiet. Foto: Morten Hjertø