Jubileumsbåt

Båten er samtidig nummer 30 i rekka av nybygg som Aas Mek. leverer til Sølvtransrederiet, så dette blir en jubileumsbåt for både rederi og verft.

– Båten vil få navnet MS Ronjafisk som også var navnet på den førstebåten vi leverte til Sølvtransrederiet i 1995, skriver Aas Mek. Verksted i ei pressemelding.

Brønnbåten er av verftets eget design, med en lastekapasitet på 2500 kvadratmeter, sirkulasjon i lasterommene og lukka transport. Båten kan brukes til transport av levende fisk i åpent og lukka system, samt at den kan være servicefartæy for oppdrettsanlegg.

Skroget til nybygget skal bygges i utlandet, før den leveres til rederiet i august 2019. Båten blir nærmere 70 meter lang og skal ha kapasitet til å frakte 375 tonn med levende fisk.

– Markedet trenger flere båter

Brønnbåtrederiet Sølvtrans har i løpet av de to siste årene fått sju nye båter fra lokale verft.

Da Sunnmørsposten snakket med Sølvtranssjefen i slutten av oktober, fortalte han at han i løpet av kort tid forventa å kunne bekrefte nok en brønnbåt-kotnrakt med Aas Mek. Verksted i Vestnes.

– Vi har en opsjon som vi trolig kommer til å benytte oss av. Markedet trenger flere båter og vi har ikke nok, sa Roger Halsebakk, som leder firmaet med kontor på Skansekaia i Ålesund.

Det er nok denne kontrakta  som nå er i boks.