Ikea famler – venter med nye varehus. Nå er alle investeringsbeslutninger satt på vent, skriver Dagens Næringsliv fredag kveld.

Få timer etter kommer Ikea med en pressemelding der de ønsker å rette opp inntrykket. Samtidig bekrefter Ikea at de venter med nye varehus i blant annet Ålesund:

– På grunn av arbeidet med utviklingen av konseptet vårt, kan vi i dag dessverre ikke si noe om hvordan våre varehus vil se ut i fremtiden, eller når vi vil åpne dørene, men det har ikke skjedd noen endringer i planene våre om etableringer i Vestby, Larvik/Sandefjord, Tromsø, Ålesund eller Stavanger, skriver Ikea.

– Vi understreker at vi, som tidligere kommunisert, kun har satt prosjektene på hold i påvente av utvikling av vårt konsept, skriver kommunikasjonssjef Kristian Willanger i pressemeldingen.

Eget hovedlager i Norge

Det som i alle fall virker klart er at møbelgiganten vil bygge et hovedlager i Norge, nærmere bestemt i Vestby i Akershus.

– Vi har et større vareutvalg enn tidligere, og et nytt distribusjonssenter i Vestby hjelper oss til å få varene nærmere kunden. Her går fremdriften med full speed, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea Norge, til Dagens Næringsliv.

Ny teknologi

Det er også klart at de heretter ønsker å bygge noe annet enn de varehusene som Ikea til nå har bygd verden over.

– Ny teknologi og kundenes endrete handlemønstre krever at vi og alle andre i bransjen endrer oss. Vi tror på en multikanal-strategi hvor vi møter kundenes forventninger til inspirasjon og service uavhengig når, hvor og hvordan de handler hos oss, sa Willanger til Sunnmørsposten tidligere i høst.

En del av uttestingen foregår i Oslo, der kundene kan få tegnet kjøkken uten at de får varene med seg hjem der og da, skriver Dagens Næringsliv.

IKEA: Kristian Willanger er kommunikasjonsrådgiver i Ikea. FOTO: IKEA