Det sørlandsbaserte selskapet har kjøpt opp flere bobilforhandlere i løpet av de siste årene, blant dem tidligere Skorpen og Myren Bil på Lerstad, som i dag heter Ferda Ålesund.

Jon Arne Torset fortsetter som daglig leder hos forhandleren, som forventes å få en samlet omsetning på rundt 80 millioner kroner.

Vil inn i felles lokaler

De to bobilforhandlerne vil på sikt flytte sammen til et nytt anlegg ved Håhjem i Skodje  (se kart under, journ. anm.)

Ferda har allerede en avtale med grunneier på industriområdet om bruk av tomt, og planlegger å flytte inn i leide lokaler i løpet av første halvår 2019. Da vil bedriften flytte ut av sine nåværende lokaler.

Som en midlertidig løsning vil lokalene på Emblem fungere som bobilbutikken her i distriktet, mens de tidligere Skorpen-lokalene på Lerstad vil være ordinært bilverksted. Verkstedet for bobiler vil lokaliseres til ett lokale i Skodje.

– Er det noen som mister jobbene sine, når de to forhandlerne slås sammen?

– Nei, vi har planer om å vokse, så vi har ikke tenkt til å si opp noen, forteller markedssjef Kåre Johan Røinås i Ferda til Sunnmørsposten.

– Riktig og nødvendig

Caravanservice har vært i bransjen i mer enn 30 år, men blir nå fusjonert inn i selskapet Ferda Ålesund. Innehaver Øyvind Ellefsen i Caravanservice, mener det er et fornuftig valg.

– For oss er dette en veldig god løsning. Bransjen har vært preget av mange, små aktører, og den strukturendringen Ferda nå står i front for er riktig og nødvendig. Jeg har tro på at markedet vil fortsette å vokse, og at profesjonalisering og effektivisering er nødvendig for å ta del i denne veksten, sier han i en pressemelding.

Ellefsen som har eid og drevet Caravanservice, skal inn som teknisk leder i selskapet, som nå vil ha åtte forhandlere over store deler av landet under sin paraply.

(saka fortsetter under)

Salgslokale Caravanservice sine lokaler på Emblem vil være utsalgstedet for bobiler framover, inntil selskapet har et felles lokale på plass. Foto: Caravanservice

Rekordår for bransjen i fjor

2017 ble et rekord-år for bobilbransjen (se fakta, journ. anm.) og Møre og Romsdal er blant fylkene i landet hvor det selges flest slike kjøretøy.

– Nordvestlandet er en viktig landsdel for vår bransje, med stor omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være solid representert i Møre og Romsdal, uttaler konsernsjef Bengt Heggertveit i Ferda.

Heggertveit tror på fortsatt økt omsetning:

– Salget har vært høyt gjennom flere år, men vi tror allikevel at markedet vil fortsette å utvikle seg positivt. Camping på hjul er en ferieform som appellerer til mange, også blant nye og yngre kjøpergrupper, sier han.

Ferda eies av Adolfsen Group og de tidligere eierne av Sørlandets Caravansenter. Konsernet er nå allerede størst i Norge, og har som mål å bli ledende i Norden.

Ferda planlegger å samle bobilforhandlerne på Håhjem i Skodje (se kart under)