For første gang på 20 år er det en økning i antall fiskere. Fra 2015 til 2016 har antall fiskere økt fra 11.130 til 11.244. Hele førti prosent av de nye fiskerne er under 30 år. Det viser tall fra Fiskeridirektoratet, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Uhyre viktig

– Gode framtidsutsikter er det viktigste vi kan gjøre for å sikre rekruttering. Denne regjeringen har store ambisjoner for sjømatnæringen framover og da er attraktive arbeidsplasser uhyre viktig for å tiltrekke seg de beste folkene, sier Sandberg i pressemeldingen.

Les også: Millionløn til fiskarane

Enorm pågang

Veksten er størst i Finnmark og på Vestlandet. Finnmark har fått 42 flere fiskere, mens oljefylkene Møre og Romsdal, Hordaland og Rogaland til sammen har en økning på 97 fiskere.

Les også: Ny rekord for sjømateksporten - klippfisk er unntaket

– Det er flott at folk fra oljenæringen finner veien til fiskebåtene. Det stemmer også med rapportene jeg får fra fiskebåtrederiene som opplever en enorm pågang fra dyktige folk som vil inn i næringen. Veksten i Finnmark har sammenheng med kongekrabbefisket. Det er et eksempel til etterfølgelse og viser at det er potensial for næringsutvikling også i fiskerinæringen, sier fiskeriminister Per Sandberg.