«Volstad» ble døpt ved Tersan Shipyard utenfor Istanbul lørdag. Nye «Volstad» er 74,70 meter lang og 15,40 meter brei. Altså en del større enn den forrige.

- I og med at vi nå får økt både produksjons- og lastekapasitet forventer vi en mer effektiv drift, foreller reder Eivind Volstad.

Av forbedringer nevner han at produksjonen er vesentlig mer automatisert. Kappet fisk blir sortert og gradert automatisk, og det er roboter som tømmer fryserne.

Les flere næringslivsnyheter her

Emballering og palletering foregår også automatisk, og det vil bli brukt elektrisk truck i lasterommet i stedet for manuell arbeidskraft. Det samme gjelder under lossing i og med at fisken er ferdig sortert og palletert i det den går ned i fryserommet.

- Det er også lagt stor vekt på energiøkonomisering. De elektriske vinsjene bruker mindre energi enn hydrauliske, og vi regenererer energi når trålen skytes. Det er også brukt energisparende LED-lys overalt, både inne og ute, sier Eivind Volstad.

De De to nye Strand-trålerne er bygt ved samme verftet, og snart kommer to fabrikktrålere til fra Tyrkia til Norge.