–  Vi er åpne for alle mulige forslag som kan berge rederiet, sier tillitsvalgt for Norsk Sjømannsforbund i Havila Shipping, Gunnar Helgeland til smp.no.

"Business as usual"

Han står på farten til å reise ut på jobb på ett av skipa, og demonstrerer dermed at det tross den alvorlige situasjonen i rederiet, er "business as usual". Sjømannsforbundet har om lag hundre medlemmer i Havila Shipping, og to andre forbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Maskinistforbundet har om lag like mange medlemmer. Totalt har rederiet 800 ansatte som kan miste jobben.

Vente på avklaring

– Dere avviste et forslag om redusert lønn. Vil dere forhandle på nytt, om det blir aktuelt?

– Det er ikke aktuelt å forhandele videre om reduksjon i lønn nå. Først må man avklare situasjonen mellom bankene og rederiet. Det venter vi alle spent på. I ettertid kan de tre forbundene komme sammen for å diskutere situasjonen, sier Helgeland. Han understreker at det ikke er avtalt et slikt møte ennå, men er åpen for reelle forhandlinger.

Er optimist

– Hva vet dere om situasjonen for rederiet?

– Vi vet like lite som alle andre, og vi får stadig henvendelser fra medlemmer. Vi følger med på smp.no og andre steder der det kan være informasjon å hente, men kan ikke gjøre annet enn å ta en dag av gangen. Jeg er i utgangspunktet optimist og håper situasjonen skal løse seg, sier Gunnar Helgeland, som er tillitsvalgt for Sjømannsforbuuindet i Havila Shipping.

Havila Holding. Foto: Pressefoto.