Det går fram av en børsmelding fra selskapet. Ålesund-rederiet flytter nå flere av sine fartøy vekk fra det mindre og mindre lukrative spotmarkedet i Nordsjøen.

Årsaken er de lave ratene som er å få i Nordsjøen for tiden.

Australia og Brasil blir nye arbeidsområder for flere av mannskapene.

En rekke kontrakter

De nye avtalene er med Inpex, og gjelder fartøyene «Far Sword» og «Far Stream». Disse skal etter planen i arbeid for Inpex i november 2014, med en varighet på 40 måneder. Samtidig skal «Far Seeker» seile for selskapet i 18 måneder, og dette fartøyet jobber for tida i Nordsjøen.

«Far Sirius» skal jobbe for Woodside Energy Ltd., med en varighet på 16 måneder. Skipet har fram til i dag gått i spotmarkedet i Nordsjøen, ifølge børsmeldingen.

Esso Australia har skrevet kontrakt med Farstad om å bruke «Far Supplier» i en periode på to år, med opsjon på forlengelse i tre nye år. Esso Australia har også inngått en kortere kontrakt for «Far Sound».

ENI Australia Ltd. har inngått kontrakter med 110 dagers varighet og med ytterligere 35 dagers opsjoner for «Far Sabre».

Til Tanzania

AHTS-fartøyet «Lady Caroline» har fått tildelt en kontrakt på 60 dager av SINOPEC i Australia for å støtte operasjonen av riggen Stena Clyde.

Statoil har tildelt kontrakt til PSV «Far Scotsman» for å støtte Statoils boreoperasjoner utenfor Tanzania. Kontrakten er en forlengelse av eksisterende kontrakt med Statoil. Kontraktens varighet er på åtte måneder.

Karoon Petroleo & Gas Ltda har tildelt «Far Senator» en kontrakt på fem måneder med opsjoner til å forlenge kontrakten med 4 x 30 dager. Skipet skal støtte selskapets boreoperasjoner i Brasil.

Kontrakten for AHTS «Far Santana» er blitt forlenget av Petrobras med ytterligere fire år, går det fram av børsmeldingen.

Stor konkurranse

Totalt representerer disse kontraktene en verdi (eksklusive opsjoner) på ca 1,75 milliarder norske kroner.

- Dette er en refleksjon av markedssituasjonen som er i Nordsjøen for tiden, som er mildt sagt kompetitiv. Der det er mulig å få bedre kontrakter på andre sokler er det naturlige alternativer, sier konsernsjef Karl-Johan Bakken i en kommentar til Dagens Næringsliv.