Olympic Ship enige med kreditorene

Fosnavåg (NTB): Olympic Ship er enige med kreditorene og sikrer videre drift for Fosnavåg-rederiet. Løsningen innebærer at 80 ansatte blir sagt opp.

Olympic Ship har lenge arbeidet med å få på plass løsninger på den krevende økonomiske situasjonen som markedsutviklingen har skapt. Nå er løsningen på plass ved hjelp av lokale investorer og en restrukturering av selskapet, skriver Olympic i en pressemelding.

Hovedelementet i den nye løsningen er blant annet etablering av et nytt subsea-selskap, Olympic Subsea, som tilføres 400 millioner kroner i ny egenkapital. Samtidig reduseres selskapets samlede rentebærende gjeld fra 5,5 milliarder kroner til 3,8 milliarder kroner. Konsernsjef Stig Remøy blir største aksjonær i det nye selskapet med en aksjepost på 70 prosent.

Selskapet Swire Pacific overtar skipet «Olympic Athene». I tillegg overtar en av långiverne skipene «Olympic Commander», «Olympic Poseidon» og «Olympic Hera», noe som betyr at Olympic ikke lenger vil kunne tilby arbeid til mannskapene om bord på disse skipene. Til sammen regner man med å måtte si opp cirka 80 ansatte, samtidig som andre vil kunne bli permittert.

– Det er beklagelig at vi er nødt å si opp så mange gode medarbeidere, og vi skulle gjerne ha vært dette foruten. Samtidig gjør løsningen at vi vil kunne beholde hoveddelen av vår arbeidsstokk. Det har vært et viktig mål for oss, selv om vi i dag også tenker på de kollegene som ikke kan bli med Olympic videre, sier Remøy. (©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Vil produsere meir i Norge

Sykkylvs-bedrift flyttar arbeid heim

Dei er underleverandørar til møbelindustrien, og skal no gjere meir av arbeidet heime. Difor flyttar dei aktivitet frå Litauen til Sykkylven. Det betyr fleire arbeidsplassar i Norge.

Skiskyting

Det gror godt bak brødrene Bø

Oskar Guddal Breivik fører de sterke skiskyttertradisjoner videre i Markane IL.

Sindre Eid roar Hødd-supporterane trass Brattvåg-tap og Molde-slakt:

- Ikkje grunn til bekymring

Sindre Eid innser at Hødd har ein solid jobb å gjere før sesongstarten. Men han er overbevist om at Hødd då skal kjempe i toppen av 2. divisjon.