Olympic Ship enige med kreditorene

Fosnavåg (NTB): Olympic Ship er enige med kreditorene og sikrer videre drift for Fosnavåg-rederiet. Løsningen innebærer at 80 ansatte blir sagt opp.

Olympic Ship har lenge arbeidet med å få på plass løsninger på den krevende økonomiske situasjonen som markedsutviklingen har skapt. Nå er løsningen på plass ved hjelp av lokale investorer og en restrukturering av selskapet, skriver Olympic i en pressemelding.

Hovedelementet i den nye løsningen er blant annet etablering av et nytt subsea-selskap, Olympic Subsea, som tilføres 400 millioner kroner i ny egenkapital. Samtidig reduseres selskapets samlede rentebærende gjeld fra 5,5 milliarder kroner til 3,8 milliarder kroner. Konsernsjef Stig Remøy blir største aksjonær i det nye selskapet med en aksjepost på 70 prosent.

Selskapet Swire Pacific overtar skipet «Olympic Athene». I tillegg overtar en av långiverne skipene «Olympic Commander», «Olympic Poseidon» og «Olympic Hera», noe som betyr at Olympic ikke lenger vil kunne tilby arbeid til mannskapene om bord på disse skipene. Til sammen regner man med å måtte si opp cirka 80 ansatte, samtidig som andre vil kunne bli permittert.

– Det er beklagelig at vi er nødt å si opp så mange gode medarbeidere, og vi skulle gjerne ha vært dette foruten. Samtidig gjør løsningen at vi vil kunne beholde hoveddelen av vår arbeidsstokk. Det har vært et viktig mål for oss, selv om vi i dag også tenker på de kollegene som ikke kan bli med Olympic videre, sier Remøy. (©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Dei unge stemmene: Miljø:

Kampen om miljøveljarane

Kan vi løyse klimakrisa med framleis økonomisk vekst i Norge?

Kartlegging av kontorarealet i Ålesund:

– Mindre ledig enn vi trodde

Nye, moderne kontorbygg og nedgangstider i viktige næringer til tross: Ålesund flommer ikke over av ledig kontorareal.

Miljøgift i Ålesund:

Klarer ikke å spore opp giftkilden

Ålesund kommune har fått krav om å finne kilden bak høye verdier av miljøgift i kloakkslam på Åse, men sommerens undersøkelser ga ikke klart svar.