Olympic Ship enige med kreditorene

Fosnavåg (NTB): Olympic Ship er enige med kreditorene og sikrer videre drift for Fosnavåg-rederiet. Løsningen innebærer at 80 ansatte blir sagt opp.

Olympic Ship har lenge arbeidet med å få på plass løsninger på den krevende økonomiske situasjonen som markedsutviklingen har skapt. Nå er løsningen på plass ved hjelp av lokale investorer og en restrukturering av selskapet, skriver Olympic i en pressemelding.

Hovedelementet i den nye løsningen er blant annet etablering av et nytt subsea-selskap, Olympic Subsea, som tilføres 400 millioner kroner i ny egenkapital. Samtidig reduseres selskapets samlede rentebærende gjeld fra 5,5 milliarder kroner til 3,8 milliarder kroner. Konsernsjef Stig Remøy blir største aksjonær i det nye selskapet med en aksjepost på 70 prosent.

Selskapet Swire Pacific overtar skipet «Olympic Athene». I tillegg overtar en av långiverne skipene «Olympic Commander», «Olympic Poseidon» og «Olympic Hera», noe som betyr at Olympic ikke lenger vil kunne tilby arbeid til mannskapene om bord på disse skipene. Til sammen regner man med å måtte si opp cirka 80 ansatte, samtidig som andre vil kunne bli permittert.

– Det er beklagelig at vi er nødt å si opp så mange gode medarbeidere, og vi skulle gjerne ha vært dette foruten. Samtidig gjør løsningen at vi vil kunne beholde hoveddelen av vår arbeidsstokk. Det har vært et viktig mål for oss, selv om vi i dag også tenker på de kollegene som ikke kan bli med Olympic videre, sier Remøy. (©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Tunnelene åpnes i romjula

Tunnelarbeidene stanses i jula. Her er detaljert informasjon:

Sendt heim etter knivtrugslar

Ein mann i 40-åra vart i helga sendt heim til Polen, etter å ha truga med kniv på ein av brakkeriggane ved Kleven Verft.

MAROFF fordeler 152,8 millioner til bedrifter:

Millioner til maritime bedrifter

Forskningsrådet har fordelt 152,8 millioner kroner til 19 innovasjonsprosjekter i næringslivet for maritimt sektor (MAROFF). Sju av dem i Møre og Romsdal.

Byggjer ny ferjekai i Volda:

Sikrar ferjedrift og nattesøvn i byggeperiode

Til våren startar arbeidet med ny ferjekai i Volda. Ferja skal gå som normalt i byggeperioden, og arbeidet med påling vil berre skje på dagtid.