Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kvikkas vant anbudet om å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Men tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter omleggingen Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

Kvikkas vant anbudet om å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Men tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter omleggingen Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

Solvik-Olsen: -Løsning for lørdagsavisene på plass

Avisleveringen i Sør-Norge vil gå som normalt lørdag, trass Norposts konkurs, ifølge regjeringen. Kvikkas har kjøpt opp Norpost og leveringen fortsetter.  

Det var onsdag at Norpost begjærte oppbud etter 30 år i bransjen.

Fredag meldte fagbladet Journalisten at Kvikkas kjøper Norpost. Kvikkas vil da kunne fortsette lørdagsdistribusjon som før. Avtalen er nå bekreftet at Samferdselsdepartementet.

– Jeg er svært glad for at det nå er funnet en løsning som sikrer over 700 arbeidsplasser og som samtidig sikrer levering av lørdagsaviser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Han konstaterer at etter noen oppstartsproblemer har Kvikkas levert stadig bedre, og forventer at selskapet leverer i henhold til kontrakt også i tiden fremover. Ifølge Nationen har Norpost levert 47.000 aviser hver lørdag.

Kvikkas vant anbudet om å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Men tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter omleggingen 1. november i fjor.

Forsikret

Allerede i et møte med Mediebedriftene (MBL) på torsdag bekreftet Samferdselsdepartementet at avisleveringen vil gå som normalt denne lørdagen, til tross for konkursen.

– Departementet forsikret oss om at lørdagsavisene vil bli levert på lørdag. Vi tar departementets forsikring til etterretning. Vi har etterspurt dokumentasjon vedrørende Kvikkas' planer og tiltak, men har ikke fått dette, sier Randi S. Øgrey i MBL.

Turbulent

KrFs Hans Fredrik Grøvan i transportkomiteen på Stortinget er kritisk og viser til at saken ikke bare berører abonnenter som er misfornøyde med at de ikke får lørdagsavisen slik de skal. Turbulensen rundt innføringen av et nytt distribusjonsopplegg har indirekte også ført til færre abonnenter og dermed inntektstap for lokalaviser, påpeker han overfor NTB.

KrF-representanten viser til at selskapet både sitter med nødvendige ressurser, mannskaper og kompetanse, noe som burde gjøre det mulig å finne en løsning.

– Dette handler om folks hverdag og livsgrunnlaget for viktige mediebedrifter utover hele landet, fremholder han.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Slinningsbålet

Stor bildeserie fra Slinningsbålet:

Bålfesten i bilder

Bruk taggen #sammenomsankthans og bli med i vår bildeserie:

Vis oss dine bålbilder

Her brenner bålet videre

Via vårt webkamera kan du følge Slinningsbålet brenne helt ned.

Tidligere bålsjef er full av lovord til årets gjeng, utfordringer til tross:

Full av lovord til årets bålgjeng

Utfordringer som generasjonsskifte og lite penger har gjort at årets bålbyggere har hatt ekstra mye å bryne seg på for å reise Slinningsbålet.

Se opptak av direktesendingen her:

Vi sendte direkte fra Slinningsbålet

Lørdag tennes Slinningsbålet, Sunnmørsposten og Bypatrioten sender direkte fra Slinningen fra klokka 19. Svart skjerm? Prøv en annen nettleser enn Explorer.

Tunneler ble stengt etter melding om fotgjengere:

Tunnelene er åpnet

Ellingsøy- og Valderøytunnelene er stengt etter at politiet fikk melding om fotgjengere i en av tunnelene.