Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Britisk havarist går til norsk havn

En britisk tråler som tok inn vann i Nordsjøen, har fått pumpet ut vannet og er på vei til land i Norge med eskorte fra Kystvakten

– Vi har fått melding om at Kystvakten har fått mannskaper med pumper om bord i tråleren, der mannskapet på seks personer fortsatt befinner seg. Vanninntaket har stabilisert seg, og det er derfor ikke noen forverring av situasjonen om bord, sa redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB i 22-tiden fredag.

Like over midnatt melder HRS at vannet er pumpet ut og at situasjonen er under kontroll. Skipet går mot norsk havn, i følge med kystvaktskipet Andenes.

Tråleren befant seg i nærheten av Jotun-feltet i Nordsjøen, vest for Haugesund. Både kystvaktskipet Andenes og et redningshelikopter ble sendt til stedet med vannpumper. I tillegg kom et Sea King-helikopter fra Sola til stedet for å bidra med ekstra vannpumper. Det var tøffe værforhold i området, med stiv kuling og bølger på 5–6 meter.

HRS fikk melding om hendelsen klokken 18.31. Årsaken til at tråleren tar inn vann, er ikke kjent.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Her er listen over blomstene «alle» kan få til:

Mangler du grønne fingre?

Stein Berg Oshaug ny styreleder i Moldejazz

Stein Berg Oshaug har blitt oppnevnt til ny styreleder for Moldejazz. Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i ei pressemelding.

Slange-entusiast:

– Nyt hoggormen – men på avstand

Slange-entusiasten Torgeir Berge mener man skal nyte synet av hoggormen om man skulle være heldig å møte den, men presiserer at det skal gjøres på avstand.

Milliardkontrakt gikk i vasken for Vard

Vard kom ikke til enighet med kunde om bygging av et nytt cruiseskip.