(Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Klarsignal for å utvide tilskuddet til sjøfolk

EØS-tilsynet ESA gir grønt lys for at tilskuddsordningen for sjøfolk kan utvides med rundt 80 millioner kroner i året fram til 2026.

Utvidelsen gjelder for skip i utenriksfart som er registrert i det norske NIS-registeret, opplyser ESA i en pressemelding.

Tilskuddsordningen går ut på at redere får tilbakebetalt skatt og arbeidsgiveravgift for EØS-sjøfolk på norskregistrerte skip.

– Redere som tidligere har fått tilbakebetalt 26 prosent av skatt og arbeidsgiveravgiften for sjøfolk på slike skip, kan nå kreve full refusjon, skriver ESA.

Formålet med ordningen er å gjøre det mer attraktivt å ansette sjøfolk fra Norge eller andre EØS-land i en sektor med hard internasjonal konkurranse.

Rekordmange skip slipper å bruke norske kapteiner

Mens norske sjøoffiserer går ledige, er det stadig flere norske fartøy som slipper unna kravet om å bruke kapteiner fra EØS-land på norske skip.

Volstad flagger hjem

Volstad Maritime AS har besluttet å flagge hjem alle sine skip.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Riise: – Personlig har det vært et tungt år