Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ny toppnotering på Oslo Børs–Norwegian børsvinner

Hovedindeksen steg 0,17 prosent torsdag og endte på 762,71 poeng på en dag da flyselskapet Norwegian ble den klare børsvinneren.

Torsdag ble den fjerde historiske toppnoteringen på rad denne uka, noe som er rekord for 2017.

– Så mange dager på rad har vi ikke hatt siden i fjor. Det hører til sjeldenhetene at en får så mange dager på rad, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs til Nettavisen.

Hittil i år har Oslo Børs hatt 28 dager med historiske toppnoteringer.

Norwegian Air Shuttle-aksjen steg kraftig etter at konsernsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise kjøpte 803.000 aksjer for 192 millioner kroner i flyselskapet. Dermed fikk selskapet en oppgang på børsen på 8,9 prosent og er dagens mest omsatte selskap.

Ellers er det flere gjengangere å finne på listen over de mest omsatte selskapene. Statoil (1,2) og Norsk Hydro (0,4) gikk begge opp, mens både Marine Harvest (-0,6) og DNB (-0,9) gikk noe ned.

I Frankfurt gikk DAX 30-indeksen ned 0,1 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London sank med 0,9. I Paris ble det en opptur på CAC 40, med 0,2 prosent.

Oljeprisen steg torsdag. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 55,85 dollar, en oppgang på 1,5 prosent.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Bjørn Helge Riise vurdere å legge opp etter sesongen