Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX.

Antibiotikabruken fortsatt for stor på norske sykehus

Bruken av bredspektret antibiotika går ned på norske sykehus, men ikke i den takten det er lagt opp til. Det viser ferske tall fra Helsedirektoratet.

Målet for helsemyndighetene er 30 prosent redusert bruk av bredspektret antibiotika på norske sykehus innen utgangen av 2020, men Helsedirektoratet slår fast at mange norske sykehus ikke vil nå sitt nedtrappingsmål i år, noe som gjør at en nasjonal reduksjon på 30 prosent kan bli vanskelig å oppnå om ikke reduksjonen øker i tiden framover.

Helsedirektoratet måler forbruket i definerte døgndoser (DDD), og i andre tertial i år var forbruket på 16,4 DDD per 100 liggedøgn. I samme periode i fjor var forbruket på 18.5 DDD og i 2012 på 18,9 DDD.

I november la Folkehelseinstituttet fram et estimat basert på salg av antibiotika til apotek og sykehus/sykehjem de første ni månedene. Dette estimatet gikk ut på at salget ville bli redusert med over fire prosent sammenlignet med året før.

Folkehelseinstituttet var da positive til muligheten for å oppnå målet innen 2020.

Det går altså nedover, men i for sakte tempo for Helsedirektoratet.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

AaFK nærmer seg en løsning:

– Skal ha ny trener før nyttår

Siste jul i Volsdalstunet:

Historisk eiendom legges ut for salg

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.