Kvinnen ble pågrepet her på Gardermoen tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kvinnen ble pågrepet her på Gardermoen tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

IS-siktet kvinne varetektsfengslet 

En utenlandsk kvinne i 30-årene som er siktet for å ha forsøkt å reise til Syria for å slutte seg til IS, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Under fengslingsperioden er kvinnen ilagt brev- og besøksforbud, melder VG.

Kvinnen ble først pågrepet i Italia, før hun ble utlevert til Norge. Tirsdag ble hun pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Gardermoen.

Kvinnen er siktet for å ha forsøkt å reise til Syria for å slutte seg til IS. PST mener kvinnen var på vei til Syria for å møte en fremmedkriger hun skal ha hatt et forhold til.

– Hun er siktet for forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon – IS, bekrefter politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i PST til avisen.

– Det har vært en etterforskning av henne i lengre tid. Den startet etter at vi mottok en rettsanmodning fra England, forteller politiadvokaten videre.

Kvinnen forsvares av advokat Mona Danielsen i Advokatfirmaet Storrvik.

– Hun nekter straffskyld. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier Danielsen.

Kvinnen er ikke norsk statsborger, slik det først ble meldt, men har tidligere søkt asyl i Norge. Etter det VG kjenner til skal hun være en somalisk statsborger som innvandret til Norge i 2013 og hadde midlertidig oppholdstillatelse.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.