Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX

Vanlig med dobbelt statsborgerskap

Oslo (NTB): Over halvparten av innvandrerne som blir norske statsborgere får beholde sitt statsborgerskap fra sitt tidligere hjemland, viser en ny undersøkelse.

Dette til tross for at norsk lov krever at innvandrere må frasi seg sitt tidligere statsborgerskap for å få bli norske statsborgere, skriver Dagsavisen.

Det er tall utarbeidet av Utlendingsdirektoratet (UDI) for Dagsavisen som viser at 52 prosent av de som har søkt om norsk statsborgerskap siden 1. januar 2010 også har beholdt sitt opprinnelige.

Det er første gang en slik analyse er gjort, og resultatet står i sterk kontrast til tidligere anslag som har slått fast at rundt én av tre har dobbelt statsborgerskap.

– Denne nye oversikten fra UDI viser med all tydelighet at dette er en lov og et regelverk som må ryddes opp i. Dagens hovedregel er at den som får bli norsk statsborger må oppgi sitt tidligere statsborgerskap. Vi kan ikke ha en ordning som slår så tilfeldig ut som i dag, sier SV-politiker Olivia Corso Salles til avisen.

Hun mener at Norge bør følge praksisen i land som USA, Sverige, England og Australia, som alle godtar at nye borgere får beholde sitt tidligere statsborgerskap. Selv har hun mor fra Brasil og har dobbelt statsborgerskap. (©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

På overnattingstur ved Eltrane

Såg mystisk fenomen

Båt kjørte opp på skjær

En fritidsbåt har lørdag kveld kjørt opp på et skjær i Borgundfjorden.

1.000 opplevde fartsshow

Med kring tusen tilskodarar var det reine folkevandringa til dragrace-showet på Mosflata laurdag.

Trekker seg fra VM

Ro-VM starter søndag uten ålesunderen.

Damene tapte, karane vann

HERØYHALLEN: Herrelaget slo tilbake etter ein sløv første omgang og knuste Bergen Vest. Også damelaget tok tak etter pause, men dei heldt ikkje heilt inn.

Suksess med sjeldan sauerase

Sauepels-handlaren i Syvde

– Lidenskapen min for kombinasjonen pelssau og gjetarhund kjem aldri til å ta slutt, seier Atle Arnesen (63) i Syvde.