Manchester City-trener, Pep Guardiola har handlet for store summer før sesongen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix

Manchester City-trener, Pep Guardiola har handlet for store summer før sesongen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix

Guardiola om milliardoverganger: - Uholdbart

Manchester City kommer ikke til å bruke like mye penger som de har gjort før denne sesongen, sier City-trener Pep Guardiola før sesongpremieren mot Brighton.

Før City sparker i gang sesongen lørdag kveld har Guardiola hentet Kyle Walker, Benjamin Mendy og Danilo for å styrke forsvaret. I tillegg har keeperen Ederson og midtbanespiller Bernardo Silva ankommet Manchester. Til sammen har klubben brukt 217 millioner pund, godt over 2 milliarder kroner.

City-trener Pep Guardiola hevder han var nødt til å gjøre noe for å få ned gjennomsnittsalderen på stallen.

- Vi trengte å gjøre noe fordi vi var et av de eldste lagene i Europa, ikke bare i Premier League. Men løsningen er ikke å handle hver sesong. Spillerne vi har denne sesongen kommer til å være her lenge, sa Guardiola da han møtte pressen før sesongens første kamp, mot nyopprykkede Brighton.

- De siste seks eller sju årene har ikke Manchester City kjøpt backer. Vi hadde ikke backer, og var nødt til å handle. Markedet er krevende for alle lagene, ikke bare for Manchester City, sa han videre.

- Heldige

- Alle lagene unntatt Tottenham har brukt penger. Vi trengte også å handle fordi fire eller fem spillere var uten kontrakt, sa Guardiola og la til at det trolig kommer flere nye ansikter inn i løpet av de gjenstående 20 dagene av overgangsvinduet.

Den tidligere Barcelona- og Bayern München-treneren la til at klubben ikke vil bruke like mye penger de kommende sesongene som de har gjort før denne. Men selv om klubben har brukt svimlende summer denne sesongen, mener Guardiola de har spart penger ved å gjøre unna kjøpene tidlig.

- Vi har vært heldige, for prisen på spillere har steget de siste tre, fire ukene.

- Uholdbart

Før denne sesongen har enkelte overganger inneholdt vanvittige summer, og det toppet seg med Neymars overgang fra Barcelona til PSG på hele 2,2 milliarder kroner. Guardiola mener galskapen er uholdbar.

- Men det kommer til å stoppe, det er uholdbart. I de neste tre eller fire årene kommer Manchester City kun til å kjøpe en, to eller tre spillere før hver sesong.

Med alle forsterkningene er City, som forrige sesong ble nummer tre, av mange spådd som favoritter til å hente seriegullet. Guardiola sier han kan leve med presset.

- Det er det samme presset som forrige sesong. Vi er her for å vinne kamper og titler. Jeg vil gjøre mitt beste, som jeg gjorde forrige sesong. Jeg hadde det samme presset da jeg kom til Barcelona.

Nordmenn

Guardiola må klare seg uten Mendy og Ilkay Gündogan i kampen mot Brighton, men begge skal ifølge treneren være nær ved å returnere.

Også Brighton har hentet nye fjes til klubben før sesongen, blant dem norske Mathias Normann som kom fra Bodø/Glimt. I den nyopprykkede klubben får han selskap av en annen nordmann i Henrik Bjørdal.

I tillegg til Normann har klubben blant annet hentet José Izquierdo (Club Brugge), Davy Propper (PSV Eindhoven), Mathew Ryan (Valencia), Josh Kerr (Celtic), Markus Suttner (Ingolstadt) og Izzy Brown som er på lån fra Chelsea.

Mange såkalte eksperter mener Brighton skal slite med å holde seg i Premier League. Lørdag klokken 18.30 tar de imot laget som de samme ekspertene mener er favoritter til å vinne ligaen. Brighton kunne nok fått en enklere start på sesongen.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.