Mads Østberg ligger som nummer sju etter lørdagens fartsprøver i Ralle Catalonia.
Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

Mads Østberg ligger som nummer sju etter lørdagens fartsprøver i Ralle Catalonia. Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

Mikkelsen brøt Rally Catalonia 

Andreas Mikkelsens seierssjanser i Rally Catalonia forsvant da han fikk problemer med bilen på fartsprøve tolv lørdag. Mads Østberg ligger på sjuendeplass.

Andreas Mikkelsen ledet Rally Catalonia i Spania etter fredagens fartsprøver, men mulighetene for seier forsvant på asfaltetappene lørdag. Etter å ha kjørt inn til plasseringer mellom sjuende og niende på de tidlige fartsprøvene fikk Mikkelsen problemer på den tolvte etappen i sin nye bil.

Nordmannen traff en stor stein, og bilen fikk så store skader at Mikkelsen måtte bryte.

– Jeg har langt mindre erfaring med bilen på asfalt, så det handlet om å bli bedre kjent med bilen og finne den rette følelsen. Dessverre endte dagen på en dårlig måte, forteller rallyprofilen, som måtte bryte på den nest siste etappen.

Mikkelsen fikk nylig fabrikkontrakt med Hyundai Motorsport ut 2019-sesongen.

– Læringskurven var langt brattere for oss i dag, men å bryte var selvsagt ikke den måten vi ønsket det skulle ende på, sier 28-åringen, som blir å finne på startstreken igjen søndag.

– Det blir en ny dag med læring, sier Mikkelsen.

Mads Østberg falt to plasser på resultatlista fra fredagens femteplass. Etter lørdagens etapper ligger Østberg på sjuendeplass, 1,39 minutter bak ledende Kris Meeke fra Storbritannia.

Regjerende verdensmester Sébastien Ogier fra Frankrike ligger som nummer to, mens Ott Tänak fra Estland er nummer tre. De ligger henholdsvis 13 og 14,5 sekunder bak Meeke.

Norske Ole Christian Veiby ligger på ellevteplass, 6 minutter og 44 sekunder bak teten.

Rally Catalonia avsluttes søndag med seks fartsprøver på totalt 75 kilometer.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Takkar kompisen for livet

Var døden nær – no har Jørn gått 200 mil

I 15 minusgrader blei Jørn Brendefur sitjande tynnkledd og hjelpelaus utanfor døra heime. Først etter sju timar blei han funnen, sterkt nedkjølt, av kompisen Anders Hjellbakk.

Leder 16. desember

Nordmenn i gjeldstrøbbel

Mer enn 200.000 personer er ikke stand til å betjene en renteøkning overhode.

Snart tid for prisutdelinger

Hvem mener du fortjener å hedres?

Sunnmørsposten deler hvert år ut tre priser: Idrettsprisen, Kulturprisen og Hedersprisen. Med denne tradisjonen ønsker vi å løfte fram personer i vårt område som har utmerket seg positivt, og som kan inspirere oss alle.