Frisk slo Stavanger med 2–1 etter å ha avgjort kampen på straffer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Frisk slo Stavanger med 2–1 etter å ha avgjort kampen på straffer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sparta slo Stjernen, Frisk vant over Stavanger etter straffer

Serieleder Frisk Asker avga poeng etter å ha vunnet over Stavanger med 2–1 i eliteserien i ishockey lørdag. Sparta banket naboene Stjernen med 3–0.

Det ble en jevn og tett kamp mellom forrige sesong NM-finalister Frisk og Stavanger. Ingen av lagene klarte imidlertid å score i første periode.

Perioden handlet mer slåssing enn å spille god ishockey. Dommerne delte ut hele fem to minuttere og én fem minutters utvisning til gjestene, mens hjemmelaget fikk fem utvisninger.

I midtperioden sendte Cato Cocozza Frisk i føringen med 1–0. Stavanger Oilers, som spilte sin første seriekamp etter å ha vært opptatt med mesterligaspill tidligere denne uken, ble reddet da Tony Romano utlignet med litt over åtte minutter igjen på kampuret.

Det ble ikke flere mål etter ordinær tid eller i forlengningen, slik at man måtte ty til straffeslag for å fordele poengene. Frisk Asker scoret på tre av sine fire straffer, mens Stavanger scoret én gang på like lange forsøk mot Frisk-målvakt Niklas Dahlberg.

Sparta opp på annenplass

Sparta vant Østfold-derbyet hjemme mot Stjernen med 3–0 lørdag. Etter en målløs første periode avgjorde hjemmelaget med to mål i midtperioden.

Christopher Henriksen satte det første i overtallsspill, mens Kalle Ekelund økte til 2–0 midtveis i perioden.

Greg Wolfe satte den siste spikeren i kista i åpent mål sju sekunder før slutt.

Med seieren rykket Sparta opp til annenplassen på tabellen og har fire poeng opp til serieleder Frisk. Stjernen holder den siste sluttspillplassen med sine 9 poeng på åttendeplass.

Den tiende serierunden avsluttes med Lørenskog – Kongsvinger, Manglerud Star – Lillehammer, Storhamar – Vålerenga søndag.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Kan spare bussene for tid:

Slik kan det nye busstoppet ved Ålesund sjukehus bli

Nytt trafikknutepunkt på Åse kan spare bussene for tid.

Premiere for konfirmant-framsyninga «Korfor er det så mørkt her?»

Gjer nåde lettare å fatte – saman

Det er «Mo» som leiter etter dottera si som har stukke av, og det er «Bo» som klandrar seg sjølv for ikkje å ha stilt opp for foreldra medan dei levde. Men det er også øvingar med konfirmantane og samtalar med dei.  

Asbest-funn forsinker Spjelkavik videregående

Funn av asbest fordyrer og forsinker rehabilitering av Spjelkavik videregående skole.