–Chuck Berry var rockens største, sier Bruce Springsteen etter 90-åringens bortgang lørdag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

–Chuck Berry var rockens største, sier Bruce Springsteen etter 90-åringens bortgang lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Stjernene hyller avdøde Chuck Berry

Musikkverden sørger etter Chuck Berrys bortgang. Bruce Springsteen kaller ham «den største rockeren verden har sett». 

– Chuck Berry var rockens største artist, gitarist og den største rock’n’roll-skribenten som noensinne har levd, skriver Springsteen på Twitter. Han har ofte sagt at Berry har vært en inspirasjon for ham, og han spilte med Berry på 1970-tallet da The Boss selv begynte å bli kjent. De to gitaristene samarbeidet igjen i 1995 under en gallakonsert for å åpne Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland.

– Det smerter meg å høre at Chuck Berry har gått bort. Jeg vil takke ham for all den inspirerende musikken han ga oss. Han lyste opp våre tenåringsår og blåste liv i våre drømmer om å bli musikere og utøvere, skriver Rolling Stones’ Mick Jagger, mens hans kollega Keith Richards' reaksjon er: «Et av mine største lys har blåst ut!»

– Chuck Berry var en rock’n’roll-original. En begavet gitarist, en fantastisk liveutøver og en dyktig låtskriver hvis musikk og tekster fanget essensen av 50-tallets tenåringsliv. Det er passende at han var den første som ble innvalgt til Rock and Roll Hall of Fame, ettersom han hadde innflytelse på alle som har tatt i en gitar etter ham, sier Rock and Roll Hall of Fame-museet i en uttalelse.

(©NTB)

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Norgesraidet ble stoppet på Moa

Hadde planlagt «vanntett» svindel – slik ble de avslørt

De betalte tilsynelatende med egne kredittkort og skjulte sporene sine. I løpet av få dager hadde de kofferter fulle av kostbar elektronikk, smykker og parfyme.