Hackere har stjålet manuset til den populære TV-serien «Game of Thrones». Foto: AP / NTB scanpix

Hackere har stjålet manuset til den populære TV-serien «Game of Thrones». Foto: AP / NTB scanpix

– HBO tilbød «Game of Thrones»-hackere 2 millioner kroner

Hackerne som angrep TV-serieprodusenten HBO og blant annet stjal et manus fra «Game of Thrones», skal ha fått tilbud om 2 millioner kroner.

En av sjefene i HBO, John Beyler, skal ha skrevet en epost og takket hackerne for å ha gjort dem oppmerksomme på svakheter i systemet. Han skal ha bedt hackerne om en ukes utsettelse og var villig til å betale hackerne 250.000 dollar, et beløp som tilsvarer 2 millioner kroner. Ifølge eposten datert 27. juli som hackerne har sendt kopi av til blant annet Variety, kaller Beyler beløpet belønning for å ha funnet feil i datasystemene.

– Det er interessant at HBO fremstiller dette som belønning for å finne feil i datasystemene. HBO blir utpresset, konstaterer Pablo Garcia i datasikkerhetsselskapet FFRI North America.

HBOs fremgangsmåte utgjør en farlig strategi som viser at det lønner seg å slå til mot Hollywood, mener sikkerhetsselskapet Area 1 Securitys sjef Oren Falkowitz.

Det var Variety som tidligere denne uken skrev at en eller flere hackere som kaller seg Mr. Smith, stjal flere filer fra HBO og publiserte dem på nettet mandag. Blant annet skal det ha dreid seg om manuskript fra fem uutgitte episoder av «Game of Thrones» og interne dokumenter, inkludert informasjon om ansatte.

I en video sendt til HBO-sjef Richard Plepler krevde hackerne «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet beløper seg til minst 6 millioner dollar.

En person involvert i granskingen har overfor Variety bekreftet eposten sendt av Beyler, og sier det var et forsøk på å kjøpe tid for å undersøke situasjonen grundigere.

Det er uklart om HBO har utbetalt beløpet, og selskapet vil ikke kommentere saken. HBO har bedt om bistand fra politi og datasikkerhetsselskaper.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Miks av gammalt og nytt – bli med inn i huset på Valderøya

Angra ikkje på rådet frå far

West Nordic International Film Festival åpnet i kveld

Tre dager med filmfest

Kjærligheten til kvalitetsfilm er drivkraften for festivalsjef Besnik Zogaj.

Hoffhuset ble revet

I en årrekke var det kiosk og gatekjøkken her. Torsdag ble huset foran NMK2 revet.