En skadd fraktes bort etter hendelsen hvor en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville. Foto: Shaban Athuman / AP / NTB scanpix

En skadd fraktes bort etter hendelsen hvor en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville. Foto: Shaban Athuman / AP / NTB scanpix

FBI etterforsker påkjørselen i Charlottesville

FBI skal etterforske hendelsen der en bil kjørte inn i en folkemengde under en demonstrasjon i Charlottesville. En kvinne omkom og 19 ble skadd i angrepet.

– Volden og dødsfallene i Charlottesville rammet rett i hjertet av amerikansk lov og rett, sier USAs justisminister Jeff Sessions.

– Når slike handlinger blir utført på grunn av rasefordommer og hat, går det mot våre kjerneverdier og kan ikke bli tolerert, la han til.

Ifølge CNN er 20 år gamle James Alex Fields jr. pågrepet, siktet for å stå bak ugjerningen. En 32 år gammel kvinne døde og 19 personer ble skadd i hendelsen.

I tillegg ble 15 personer skadd i andre sammenstøt i byen samme dag.

De hvite nasjonalistene hadde samlet seg i byen for å demonstrere mot at Charlottesville har besluttet å fjerne statuen av sørstatsgeneral Robert E. Lee fra en park i byen. Det skapte flere sammenstøt med motdemonstranter.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Miks av gammalt og nytt – bli med inn i huset på Valderøya

Angra ikkje på rådet frå far

West Nordic International Film Festival åpnet i kveld

Tre dager med filmfest

Kjærligheten til kvalitetsfilm er drivkraften for festivalsjef Besnik Zogaj.

Hoffhuset ble revet

I en årrekke var det kiosk og gatekjøkken her. Torsdag ble huset foran NMK2 revet.