Politi og ambulanser på Exhibition Road i Kensington lørdag. Foto: AP / NTB scanpix

Politi og ambulanser på Exhibition Road i Kensington lørdag. Foto: AP / NTB scanpix

En kvinne med lettere skader, følges bort til en politibil i Kensington i London. Flere mennesker ble skadd da en bil kjørte inn i fotgjengere utenfor Naturhistorisk museum. Foto: AP / NTB scanpix

En kvinne med lettere skader, følges bort til en politibil i Kensington i London. Flere mennesker ble skadd da en bil kjørte inn i fotgjengere utenfor Naturhistorisk museum. Foto: AP / NTB scanpix

Elleve skadd i påkjørsel i London – ikke en terrorhandling

Elleve personer ble skadd da en bil braste inn blant fotgjengere på fortauet utenfor Naturhistorisk museum i London lørdag. Politiet sier det ikke er terror.

Det var ved 14.30-tiden lokal tid at en bil kjørte opp på fortauet og inn blant fotgjengere utenfor Naturhistorisk museum i sentrum av London. En mann ble pågrepet på stedet.

Hendelsen skapte panikk og uro, og politiet ville først verken bekrefte eller avkrefte at det kunne dreie seg om en terrorhandling.

Men senere på lørdagen opplyste politiet på Twitter at påkjørselen ikke var en terrorrelatert handling, men en trafikkulykke.

Elleve personer ble skadd, og ni av dem ble fraktet til sykehus der de behandles for skader i hode og bein.

Populære turistattraksjoner

Påkjørselen skjedde i Exhibition Road i Kensington rett utenfor Naturhistorisk museum. Like ved ligger Science Museum og Victoria and Albert Museum, all tre er noen av Londons mest populære turistattraksjoner.

Området rundt museene ble sperret av og Naturhistorisk museum ble evakuert.

Bilder og videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser en mann som er lagt i bakken mens politi eller sikkerhetsvakter holder ham nede. Andre bilder viser en svart bil med åpen dør og med tydelige kollisjonsskader på panseret.

En reporter fra nyhetsbyrået AFP forteller at det var mange mennesker i området og at det var tilløp til panikk da bilen kjørte inn på fortauet.

Flere bilangrep

Storbritannia har vært rammet av flere terrorangrep den siste tiden, fem angrep bare siden mars i år, og sikkerhetsnivået i landet er for tiden på nest høyeste nivå.

I tre av angrepene som har vært i London det siste halvåret, har gjerningsmennene kjørt biler i stor fart inn blant fotgjengere.


(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Takkar kompisen for livet

Var døden nær – no har Jørn gått 200 mil

I 15 minusgrader blei Jørn Brendefur sitjande tynnkledd og hjelpelaus utanfor døra heime. Først etter sju timar blei han funnen, sterkt nedkjølt, av kompisen Anders Hjellbakk.

Leder 16. desember

Nordmenn i gjeldstrøbbel

Mer enn 200.000 personer er ikke stand til å betjene en renteøkning overhode.

Snart tid for prisutdelinger

Hvem mener du fortjener å hedres?

Sunnmørsposten deler hvert år ut tre priser: Idrettsprisen, Kulturprisen og Hedersprisen. Med denne tradisjonen ønsker vi å løfte fram personer i vårt område som har utmerket seg positivt, og som kan inspirere oss alle.