En av brannene i California har rammet såkalte mobile homes – flyttbare, små billige boliger – i byen Santa Rosa. Foto: AP/NTB scanpix

En av brannene i California har rammet såkalte mobile homes – flyttbare, små billige boliger – i byen Santa Rosa. Foto: AP/NTB scanpix

Likhunder brukes i letingen etter ofre for brannene i California

Redningsmannskapene har tatt i bruk likhunder i letingen etter ofre for skogbrannene som herjer nord i California.

Så langt er det bekreftet at 24 mennesker er omkommet i brannene. Men flere hundre mennesker er meldt savnet.

Det antas at mange av disse er evakuerte uten tilgang til telefon og internett som etter hvert vil komme til rette igjen. Likevel frykter myndighetene at dødstallet vil stige.

Torsdag opplyste sheriff Robert Giordano i fylket Sonoma at redningsmannskapene vil ta i bruk likhunder i leting etter flere ofre.

Identifiseringen kan i noen tilfeller bli vanskelig, siden høye temperaturer har gjort at det er lite igjen av flere av de døde.

I områdene som er rammet, er det meldt tørt vært og sterk kuling. Den kraftige vinden kan få flammene til å spre seg videre.

Mange av de 22 brannene er ute av kontroll, og flere tusen bygninger har brent ned. Skogbrannene er blant de verste i California noensinne.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eik-hagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvenleg

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.