En av brannene i California har rammet såkalte mobile homes – flyttbare, små billige boliger – i byen Santa Rosa. Foto: AP/NTB scanpix

En av brannene i California har rammet såkalte mobile homes – flyttbare, små billige boliger – i byen Santa Rosa. Foto: AP/NTB scanpix

Likhunder brukes i letingen etter ofre for brannene i California

Redningsmannskapene har tatt i bruk likhunder i letingen etter ofre for skogbrannene som herjer nord i California.

Så langt er det bekreftet at 24 mennesker er omkommet i brannene. Men flere hundre mennesker er meldt savnet.

Det antas at mange av disse er evakuerte uten tilgang til telefon og internett som etter hvert vil komme til rette igjen. Likevel frykter myndighetene at dødstallet vil stige.

Torsdag opplyste sheriff Robert Giordano i fylket Sonoma at redningsmannskapene vil ta i bruk likhunder i leting etter flere ofre.

Identifiseringen kan i noen tilfeller bli vanskelig, siden høye temperaturer har gjort at det er lite igjen av flere av de døde.

I områdene som er rammet, er det meldt tørt vært og sterk kuling. Den kraftige vinden kan få flammene til å spre seg videre.

Mange av de 22 brannene er ute av kontroll, og flere tusen bygninger har brent ned. Skogbrannene er blant de verste i California noensinne.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Krisen i AaFK:

AaFK svarer på kritikken

– Er handlekraft det samme som å sparke treneren?

Daglig leder Geir S. Vik i AaFK stiller spørsmålet som reaksjon på sportsleder Helge Skuseths kommentar om situasjonen som Aalesunds FK har kommet i etter elleve kamper uten seier.

Kan det skje igjen?

Dette er overlevelsesgaven som reddet AaFK fra nedrykk i fjor

Høsten 2016 sikret AaFK seg 22 av 24 poeng på åtte strake kamper etter Arild Traa sin overlevelsesgave ”Kampen for å overleve” til fotballklubben i sitt hjerte, Aalesunds Fotballklubb. 

Debatt i Sunnmørsposten

Årim får kritikk for sortering av matavfall:

- Dette er direkte feil, svarer Årim

- Det er uheldig at «ekspertar» forsøker å etablere sanningar basert på feil faktagrunnlag, seier dagleg leiar Øystein Peder Solevåg i Årim i ein kronikk sendt til Sunnmørsposten.

Derfor innfører Årim sortering av matavfall

«Alt du sorterer blir til noko nytt»

No innfører Årim ny kjeldesorteringsløysing. Innbyggjarane i Giske er først ut. Hensikta er å utnytte ressursane i avfallet best mogleg.