Den russiske pressetalsmannen Dmitrij Peskov (t.v.) samme med president Vladimir Putin i byen Sotsji tidligere denne uken. Foto: AP/NTB scanpix

Den russiske pressetalsmannen Dmitrij Peskov (t.v.) samme med president Vladimir Putin i byen Sotsji tidligere denne uken. Foto: AP/NTB scanpix

Russland advarer USA mot å droppe Iran-avtalen

Regjeringen i Russland advarer USAs president Donald Trump mot å trekke seg fra atomavtalen med Iran.

Konsekvensen vil i så fall bli en alvorlig forverring av situasjonen rundt Irans atomprogram, mener Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin.

Også innsatsen for å hindre spredning av atomvåpen i andre deler av verden vil bli rammet, ifølge Peskov.

Fredag skal Trump komme med en uttalelse om atomavtalen. Det ventes at han vil erklære at avtalen ikke er i USAs interesse, men ikke trekke seg fra avtalen i denne omgang.

Avtalen ble undertegnet av Iran, USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i 2015. Iran godtok å legge begrensninger på sitt atomprogram i bytte mot fjerning av sanksjoner.

Målet med avtalen er å unngå at Iran utvikler atomvåpen. Regjeringen i Iran insisterer på at de aldri har hatt slike planer, og at formålet med atomprogrammet er strømproduksjon og forskning.

Mens USAs posisjon er uklar, mener alle de andre landene som undertegnet avtalen, at den må videreføres. Ifølge amerikanske medier har en rekke medlemmer av Trumps regjering forsøkt å overtale presidenten til å akseptere atomavtalen.(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Ansatte reagerer sterkt på forslag om kjøkkensentralisering

– Ingen har spurt oss om hva vi mener. Men jeg kan si at de ikke vil spare noe som helst på dette

De får vondt i magen bare ved tanken på at kjøkkenet kan bli flytta.

Vanntilførsel avsluttes på Veslemannen

På bakgrunn av reduserte bevegelser har NVE avsluttet vanntilførselen til Veslemannen.

Åknes/Tafjord førebur stor varslingstest 

Varslingssirener og meldingar til alle mobiltelefonar i Storfjord-området blir testa i ein stor varslingsprøve 31. oktober.