Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Merkel lover Cameron diskusjoner om EU-reformer

Berlin (NTB-AFP-Reuters): Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun vil være «konstruktiv» i diskusjoner med Storbritannias statsminister David Cameron om reformer i EU.

G7 vil gjøre kinesisk yuan til referansevaluta

Dresden (NTB-AFP): G7-landene er tydelige på at kinesiske yuan bør bli en av Det internasjonale pengefondets (IMF) referansevalutaer.

Kidnappet tysk hjelpearbeider sluppet fri i Afghanistan

Kunduz (NTB-DPA): En tysk hjelpearbeider som ble kidnappet i april, ble torsdag sluppet fri i Afghanistan, bekrefter det tyske utenriksdepartementet.

Myanmar pågrep 727 båtflyktninger

Naypyidaw (NTB-AFP-Reuters): Myanmars marine har oppbrakt en flyktningbåt utenfor landets kyst og pågrepet alle de 727 flyktningene om bord.

Radioaktiv lekkasje under kontroll på indisk flyplass

New Delhi (NTB-Reuters-DPA): En mindre lekkasje av radioaktivt materiale om bord i et fly på Indira Gandhi internasjonale lufthavn, var fredag ettermiddag under kontroll.