Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Tre dagers landesorg i Nepal

Katmandu (NTB-DPA): Nepals regjering har erklært tre dagers landesorg for de over 4.300 menneskene som døde i det massive jordskjelvet i helgen.

UD mangler fortsatt kontakt med fem norske i Nepal

Oslo (NTB): Norske myndigheter mangler fortsatt kontakt med inntil fem personer som de tror er i jordskjelvrammede Nepal.

Familiene tok avskjed med dødsdømte i Indonesia

Cilacap (NTB-AFP): Familiene til de to australske fangene som skal henrettes i Indonesia, tok sitt farvel tirsdag. De narkodømte mennene skal henrettes sammen med sju andre denne uken.

Le Pen hadde millioner i sveitsisk bank

Paris (NTB-AFP): Jean-Marie Le Pen, som grunnla det høyreekstreme franske partiet Nasjonal front, hadde 2,2 millioner euro i hemmelige sveitsiske bankkontoer, skriver nettsiden Mediapart mandag.

Sørkoreansk ferjekaptein dømt til livstid for drap

Seoul (NTB-AFP): Kapteinen på ferja Sewol som sank for et år siden, er dømt til livstid i fengsel for drap på de over 300 menneskene som mistet livet i ulykken.