Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Siste nyheter

Vestafrikanere må hjelpe ebola-smittede slektninger selv

Monrovia (NTB-Reuters): I Liberia deles det ut titusener av pakker med beskyttelsesutstyr slik at ebola-pasienter som ikke får profesjonell hjelp, forhåpentligvis ikke smitter resten av familien.

Pistorius venter på dommen

Pretoria (NTB-Reuters-AFP): En tydelig spent og alvorlig Oscar Pistorius ankom retten i Pretoria tirsdag for å få dommen for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Børsfall for Total etter at toppsjef døde

Paris (NTB-AFP): Aksjekursen i det franske oljeselskapet Total falt med 1,37 prosent etter at børsen i Paris åpnet tirsdag.

– Putin satte stor pris på Total-sjef

Moskva (NTB-Reuters): Russlands president Vladimir Putin hadde et nært samarbeid med Totals toppsjef Christophe de Margerie og har sendt sine kondolanser etter at franskmannen døde i en tragisk flyulykke, ifølge en uttalelse.

Etterforskere: Snøplogfører i Total-ulykken var full

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Føreren av snøplogen som var innblandet i flyulykken der Totals toppsjef Christophe de Margerie døde, var beruset, sier russiske etterforskere.