Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Vil forby BBC i Rwanda

Kigali (NTB-AFP): Etterforskere i Rwanda ber myndighetene i landet forby britiske BBC, som anklages for brudd på loven om fornektelse av folkemordet i 1994.

USA vil deportere hundrevis av bosniere

Washington (NTB): USA planlegger å deportere hundrevis av bosniere som var involvert i krigsforbrytelser under krigen på Balkan på begynnelsen av 1990-tallet.

Bush og Cheney på terrorliste

Caracas (NTB-AFP): Venezuela har satt USAs tidligere president George W. Bush og visepresident Dick Cheney på listen over terrorister som er uønsket i landet.

Netanyahu med Iran-utspill ved Klagemuren

Jerusalem (NTB-Reuters): En atomavtale mellom Iran og omverdenen kan true Israels eksistens, hevdet statsminister Benjamin Netanyahu under en symboltung markering ved Klagemuren i Jerusalem lørdag.

«Stille Hjerte» kåret til årets beste danske film

København (NTB-Ritzau): Bille Augusts familiedrama «Stille Hjerte» ble lørdag kveld kåret til årets beste danske film og belønnet med den såkalte Bodil-statuetten.