Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Al-Shabaab angriper hotell i Mogadishu

Mogadishu (NTB-Reuters-AFP): Opprørere fra al-Shabaab har angrepet et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu. Minst sju personer er drept, opplyser politiet.

Sanas innbyggere flykter fra jagerflyene

Dubai (NTB-Reuters-AFP): Jemens utenriksminister antyder at den saudiarabiske offensiven kan bli kortvarig og sier at forhandlinger fortsatt er mulig. I hovedstaden Sana flykter livredde innbyggere fra hjemmene sine.

Germanwings endrer cockpit-rutinene

Berlin (NTB): Lufthansa Group er foreløpig siste flyselskap som krever at to personer bestandig skal være til stede i cockpit under flyginger. Regelen blir også gjeldende for datterselskapet Germanwings.

Nigeria hevder å ha ødelagt Boko Harams hovedkvarter

Abuja (NTB-AFP-Reuters): Nigerias regjeringsstyrker hevder å ha gjenerobret byen Gwoza fra Boko Haram, der den ytterliggående gruppa erklærte et eget islamsk kalifat i fjor.

Fant opprevet sykmelding hjemme hos flygeren

Düsseldorf (NTB-DPA): Andreflygeren som med vilje styrtet Germanwings-flyet over de franske Alpene, skjulte overfor arbeidsgiveren at han mottok behandling for depresjoner.