Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Siste nyheter

USA undersøker om IS har brukt kjemiske våpen

Washington (NTB-Reuters): USA undersøker opplysninger om at ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har brukt klorgass mot irakiske styrker, opplyste utenriksminister John Kerry fredag.

Minst 25 drept i bilbombeangrep i Egypt

Kairo (NTB-Reuters): Minst 25 medlemmer av de egyptiske sikkerhetsstyrkene er drept i et bilbombeangrep mot en kontrollpost på Sinai-halvøya.

– 25 banker klarte ikke stresstest

London (NTB-TT): I alt 25 av bankene som var med i Den europeiske sentralbankens stresstest, besto ikke prøven, melder Bloomberg. Totalt 130 banker er testet.

Russland hjalp Janukovitsj med å flykte

Laura (NTB-Reuters): President Vladimir Putin bekreftet torsdag at Russland hjalp Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj med å flykte etter at han ble styrtet i februar.

Regjeringsparti vant valget i Mosambik

Maputo (NTB-Reuters): Regjeringspartiet Frelimo og kandidaten Filipe Nyusi vant valget i Mosambik, viser det foreløpige resultatet.