Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Nigeria: – Nesten 180 reddet fra Boko Haram

Abuja (NTB-Reuters): Nigerianske soldater har reddet 101 barn og 77 voksne fra ekstremistgruppen Boko Haram, ifølge hæren i landet.

Verdens land enige om bærekraftsmål

New York (NTB-Reuters): Landene i FN er blitt enige om innholdet i de nye bærekraftsmålene. Å utrydde ekstrem fattigdom og sult er blant målene som skal nås innen 2030.

Skogbrann sprer seg i Nord-California

San Francisco (NTB-Reuters): Rundt 12.000 mennesker må forlate hjemmene sine på grunn av skogbrannen som herjer nord i California. Flammene har så langt svidd av over 18.000 hektar.

– Boko Haram angrep landsby i Nigeria

Maiduguri (NTB-AFP): Krigere fra ekstremistgruppen Boko Haram drepte 13 mennesker i et angrep på landsbyen Malari i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge øyevitner.

Egypts president signerte valglov

Kairo (NTB-Reuters): Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har omsider signert en lov som baner vei for et særdeles forsinket valg på ny nasjonalforsamling, melder statlige medier.