Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Siste nyheter

Frykter ytterligere døde etter ferjeulykke i Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters): Kystvakten i Sør-Korea opplyser at over 300 personer er savnet etter i ferjeulykken utenfor kysten. Foreløpig er 164 personer bekreftet reddet.

Solberg: – Uakseptabelt av Russland

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg ber alle partene i Ukraina-konflikten roe seg og mener Russland må vise tilbakeholdenhet i en ustabil situasjon.

Nytt ubåtforsøk i søket etter MH370

Perth (NTB): Miniubåten Bluefin-21 har begynt sitt andre undervannssøk i jakten på MH370-flyet som forsvant 8. mars. Onsdag vil også 14 fly delta i overflatesøk i Indiahavet.

– Hundre fortsatt savnet etter forlis i Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters-AFP): Over hundre mennesker er fortsatt savnet etter at en passasjerferje kantret og sank utenfor kysten av Sør-Korea onsdag, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Lavere økonomisk vekst i Kina

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Den økonomiske veksten i Kina er nå den laveste på halvannet år. Veksttakten i første kvartal var på 7,4 prosent.