Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Madrid (NTB-AFP): Flere tusen mennesker deltok søndag i en demonstrasjon mot tyrefekting i Spanias hovedstad Madrid.
Demonstrasjonen var organisert av rundt 50 dyrevernsgrupper som et svar på konservative politikeres forsøk på å få tyrefekting erklært som en del av Madrids kulturarv.


- I Madrid er over 70 prosent av befolkningen motstandere av denne barbariske tradisjonen som er en nasjonal skam, sier Mireya Barbeto, talskvinne for det lille tyrefektingsfiendtlige partiet PACMA.


Flertallet av deltakerne i søndagens demonstrasjon var unge mennesker under 30 år. (©NTB)


Siste nyheter

Ulykke kan forsinke turismen i verdensrommet

Los Angeles (NTB-Reuters-AFP): Dødsulykken med Virgins turistromfly ser ikke ut til å skremme de 800 passasjerene som har betalt selskapet i dyre dommer for en billett til verdensrommet.

Peshmerga-styrker på plass ved syrisk grenseby

Suruc (NTB-AFP-Reuters): Rundt 150 kurdiske peshmerga-soldater fra Irak er på plass i Syria for å bidra i forsvaret av byen Ayn al-Arab fra IS-opprørerne.

Oberstløytnant hevder å ha tatt makten i Burkina Faso

Ouagadougou (NTB-Reuters): Oberstløytnant Isaac Zida kunngjør at han tar over som statsoverhode i Burkina Faso og dermed kupper makten fra general Honore Traore, ifølge lokal radio.

Jente (14) døde på sykehus etter skoleskyting i USA

Washington (NTB-AFP): Enda en 14-åring som ble kritisk skadd da en medelev åpnet ild på en skole i delstaten Washington i forrige uke, døde på sykehuset.

Ekteparet Obama droppet halloweenkostymet

Washington (NTB-DPA): Barack Obama og førstedame Michelle var ikke selv kledd i skumle kostymer, men paret delte villig ut godteri til halloweenbarna utenfor Det hvite hus.